Головна Новини Суспільство події Експерт пояснив, чому в ДТЕК раптово передумали влітку відключати світло
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт пояснив, чому в ДТЕК раптово передумали влітку відключати світло

Юрій Корольчук вважає, що зміна позиції чи «Укренерго», чи компанії Ахметова ДТЕК – це звичне явище

18 травня 2023, 11:35
Поділіться публікацією:

ДТЕК, який пов’язують з найбагатшою людиною України Рінатом Ахметовим, різко змінив свою ультимативну думку про відключення електроенергії літом. Виявляється, уже всім вистачає електроенергії. Раптово відремонтувались блоки ТЕС. Та й імпортної електроенергії не так багато вже й треба. Виявляється, для цього потрібно було зробити не так вже й багато. Як інформує портал "Коментарі", про це у себе в Телеграм пише експерт у сфері енергетики Юрій Корольчук.

Експерт пояснив, чому в ДТЕК раптово передумали влітку відключати світло

Електроенергія. Фото: з відкритих джерел

На думку експерта, в ДТЕК вирішили переглянути свою позицію після низки подій. Перша – НКРЕКП почало розслідування про можливе зловживання з боку ДТЕК при закупівлі електроенергії у "Енергоатому". Історія по "копійку" Ахметова

Друга – незалежне і чесне "Громадське" зробило сенсаційне розслідування про нового суддю-колядника Князєва та його поки недоведений хабар у 2,7 млн. дол. Князев, виявляється, міг мати відношення до корупційної спроби закриття справи "Роттердам плюс", якою завжди тероризували ДТЕК Ахметова.

"Князєв разом із іншими суддями міг отримувати хабар за рішення Верховного Суду, яке може допомогти Рінату Ахметову "поховати" перший епізод справи "Роттердам+" на майже 19 мільярдів гривень", — цитата із розслідування.

І вже директор ДТЕК Сахарук каже: "Жодних відключень споживачів поки не планується. Енергетики стабілізують ситуацію в енергосистемі за рахунок збільшення генерації на ТЕС й інтенсифікації імпорту в пікові години споживання".

За словам експерта, жваво до зміни позиції ДТЕК Ахметова підтягнувся Кудрицький із "Укренерго". Уже також в "Укренерго" не бачать такої критичної ситуації і відключати світло населенню не планують. Ну, звичайно, хіба хоче корпоратизоване і чесне, із наглядовою радою "Укренерго" разом із ДТЕК і "Енергоатомом" відповідати за маніпуляції на ринку електроенергії.

"Сам собою дефіцит, який справді може мати місце протягом літа, не означає відключень споживачів. Є максимізація можливостей теплової та гідрогенерації, тих енергоблоків, які не будуть перебувати у планових ремонтах або не пошкоджені обстрілами", — кажуть в "Укренерго".

За словами Юрія Корольчука, передбачувано, є і політична складова у всій цій історії із відключеннями електроенергії. Владі в умовах війни не потрібні додаткові подразники, тригери для суспільства. Адже в кінцевому випадку для звичайних людей у всьому завжди винна влада. Саме тому все тече, все змінюється. Заслуга НКРЕКП і Князєва.

"Тому відразу виявилось, що відключень електроенергії не буде, що теплові станції ДТЕК будуть працювати, спалювати дорогоцінне вугілля, а імпорт електроенергії буде лише у пікові години. Зміна позиції чи "Укренерго", чи компанії Ахметова ДТЕК – це звичне явище. У день вишиванки можна сказати, що їм немає значення, що носити. Хоч вишиванку. Хоч косоворотку. Хоч ханьфу. Як казали у тому анекдоті "хоть щуриться не приходилось", — резюмував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — коли Україна може отримати літаки західного зразка – про що говорять дії низки країн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини