Головна Новини Суспільство події Експерт попередив, що справа звинуваченого у вбивстві Фаріон може розвалитися в суді
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт попередив, що справа звинуваченого у вбивстві Фаріон може розвалитися в суді

Підозрюваний на суді поводився дуже спокійно, можливо, він знає, що справа може розвалитися

29 липня 2024, 16:54
Поділіться публікацією:

Колишній співробітник СБУ та військовий експерт Іван Ступак в ефірі "Еспресо" пояснив, чому розслідування вбивства професорки Львівської політехніки Ірини Фаріон може розвалитися в суді.

Експерт попередив, що справа звинуваченого у вбивстві Фаріон може розвалитися в суді

Підозрюваний у вбивстві Фаріон

За його словами, підозрюваний дійсно, діяв дуже професійно.

"Подивіться, будь ласка, що вся державна махіна, велика кількість співробітників нацполіції, СБУ були кинуті на розкриття цієї справи по гарячих слідах, але знадобилося майже 5 днів і, там кажуть, 130 годин, для того щоб вийти на підозрюваного. У звичайних умовах працює, наприклад, райвідділ поліції, може обласне управління, а тут працювала вся країна і тільки на п'ятий день змогли затримати цю людину. Тобто діяв дійсно професійно, або він дуже-дуже-дуже талановитий і зміг розрахувати свої кроки, передбачити свої кроки, або йому хтось допомагав ззовні, асистував, підказував", — аналізує колишній співробітник СБУ.

Експерт зазначив, що його здивувала поведінка підозрюваного у залі суду. За його словами, підозрюваний у вбивстві юнак у залі суду поводив себе надзвичайно спокійно. Складалося враження, що от все має закінчитися за кілька хвилин і він поїде додому грати в PlayStation.

"Таке враження, що він повністю впевнений у собі, у своїх діях, і це дійсно дуже цікаво", — підкреслив експерт.

За словами Ступака, пістолет, з якого стріляли в Ірину Фаріон, поки що не знайдено.

"Без знаряддя злочину судовий процес може розвалитися, тобто суд однозначно буде вимагати, щоб слідчі органи представили знаряддя вбивства як підтвердження вини. Є куля, є гільза, а пістолета немає. Я припускаю, чому підозрюваний був таким спокійним, — бо він знає, або здогадується, що пістолет ніколи не знайдуть. А без знаряддя вчинення злочину важко, вкрай важко довести вину підозрюваного", — пояснив військовий експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, адвокат Ігор Сулима вважає, що підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон, може уникнути в’язниці. За словами адвоката, такий варіант можливий завдяки змінам до законодавства про мобілізацію, який дозволяє мобілізувати в’язнів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини