Головна Новини Суспільство події Екс-міністр: з другої половини січня 2022 року віялові відключення неминучі
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-міністр: з другої половини січня 2022 року віялові відключення неминучі

Колишній міністр Володимир Омелян вважає, що перші серйозні проблеми для України розпочнуться із настанням морозів

1 грудня 2021, 08:40
Поділіться публікацією:

Вже всім очевидно, що опалювальний сезон в Україні провалений і віялові відключення неминучі з другої половини січня 2022 року чи раніше. І вимикатимуть усіх: бізнес, соціалку, пенсіонерів та айтішників, модних та немодних. Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook пише екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Екс-міністр: з другої половини січня 2022 року віялові відключення неминучі

Електроенергія Фото: fakty.com.ua

"Комусь пощастить вчасно включити дизель-генератор, у кого він є, або натопити будинок дровами, хто має окремий будинок і встиг закупити дрова. Інші будуть без світла, бо так зробив Зеленський. До речі, інтернету і телебачення не буде, тому що для цього теж потрібна електрика", – зазначив Омелян.

Він додає, найцікавіше, коли опалювальна криза стала очевидною для експертів і з'явилася в медіа, уряд традиційно спочатку відмовчувався, потім запевняв, що все гаразд, далі розповів, що вугілля законтрактоване і поставлятиметься з "коліс" на ТЕС.

"Міністр енергетики наочно довів, як це постачання з коліс виглядає на практиці: 20 листопада в Україну прибуває перший панамакс з вугіллям для Трипільської ТЕС. 30 листопада, через 10 днів, влада повідомляє, що цей панамакс в порту нарешті розвантажений! Тепер, щоб завантажити це вугілля на вагони Укрзалізниці та доставити до центру України – потрібно ще мінімум 10-14 днів! Оскільки локомотивів немає, логістика вся провалена", – наголосив колишній міністр.

Володимир Омелян наголошує, от і виходить, те, що в нинішніх екстремальних умовах "з коліс" мало тривати до 5 діб (1-2 дні розвантаження та 2-3 доби перевезення залізницею) – насправді триває місяць. Із 88 енергоблоків ТЕС працює 31. Ще 23 можуть працювати, але немає палива. З державних ТЕС працює всього 3. Запаси вугілля у 7 разів нижчі за норму.

"Морози вдарять наступного тижня, споживання енергоносіїв, яких і так немає, різко зросте!" – резюмував Омелян.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерт розповів, чому на Україну точно чекають віялові відключення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини