Головна Новини Суспільство події Експерт: на нас чекає, може, і не блекаут, але віялові відключення точно
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт: на нас чекає, може, і не блекаут, але віялові відключення точно

Олексій Голобуцький вважає шанси на відключення електроенергії дуже великими

3 листопада 2021, 07:50
Поділіться публікацією:

Як мінімум, у листопаді Білорусь продасть всю доступну до експорту електроенергію Білоруської АЕС не Україні, а Литві – просто тому, що вона платить більше. Чисто бізнес і нічого особистого. Як інформує видання "Коментарі", таку думку у Facebook висловив політичний експерт Олексій Голобуцький.

Експерт: на нас чекає, може, і не блекаут, але віялові відключення точно

Вимкнення електроенергії. Фото: із відкритих джерел

"Ну, Литва може дозволити собі купувати те, що їй потрібне: там немає захмарної корупції. І Литва не утримує на мільйони та десятки мільйонів гривень сумнівних персонажів у різних Спостережних радах. І з офшорами там не так щедро, тому до бюджету йдуть майже всі належні податки. А на нас чекає, може, й не блекаут, але віялові відключення точно. Незважаючи на всі запевнення Шмигаля. Зрештою, ми знаємо їм ціну щодо ситуації навколо масок, вакцин, тарифів...", – зазначив політолог.

Олексій Голобуцький зазначає, справа не в тому, що Зеленський раніше плюнув у білоруську криницю, не розраховуючи, що колись потрібно буде звідти напитися. Все ж таки Лукашенко – справді диктатор, підтримувати стосунки з ним неприпустимо для демократичної держави. І справа не в тому, що зараз Зеленський зняв заборону на імпорт з Білорусі, що нерукоподається. Зрештою, у порядної держави немає друзів чи недоторканних принципів – є лише інтереси. Нам потрібно – ми робимо, ідеологічну основу та високу мораль підведемо під свої дії якось потім.

"Річ у тому, що в нас реально порожній бюджет і знищується факапами та корупцією влади економіка. Величезна і колись економічно перспективна, з темпами розвитку в 4,6%, Україна не може собі дозволити купити електрику за такою ж чи вищою ціною, як Литва з населенням у половину Києва. І владі якось доведеться пояснювати цю неспроможність. Не хочу робити екстремальних прогнозів, але коли у квартирах темно – громадяни виходять на вулиці...", – підсумував політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Україні може подорожчати електроенергія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

3 листопада 2021, 08:18

В части того,что будут отключения-ты прав.А все остальные высказывания-дурацкие.


Новини