Головна Новини Суспільство події Екс-міністр розповів, наскільки за рік зросли ціни на комуналку
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-міністр розповів, наскільки за рік зросли ціни на комуналку

Як відповідь на підвищення цін на енергоносії зросли ціни виробників промислової продукції

11 листопада 2021, 07:22
Поділіться публікацією:

У жовтні швидко зросли ціни виробників промислової продукції. Це закономірна відповідь на підвищення цін на енергоносії і далі зростання цін може продовжитись. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Екс-міністр розповів, наскільки за рік зросли ціни на комуналку

Тарифи. Фото з відкритих джерел

Він зазначає, за інформацією Державної служби статистики, ціни виробників промислової продукції України у жовтні 2021 року стрибнули на 17,5%. У річному вирахуванні (за аналогічним місяцем минулого року) за підсумками жовтня 2021 року ціни в промисловості зросли більш ніж у 1,5 раза. Зростання заробітної плати не покриває дике зростання цін на продовольчі та промислові товари.

"Більше того, влада також вводить в оману, коли розповідає, що ціни в платіжках за комунальні послуги не зросли. У вересні 2020 р. українцям було нараховано 8,3 млрд. гривень плати за комунальні послуги. У вересні 2021 року за ті ж послуги нараховано вже 11 млрд. гривень. Зростання плати за комуналку за рік становить 32%. Економіку гаслами обдурити неможливо. Якщо щось погане може статися, воно обов'язково станеться", – резюмував Володимир Омелян.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на українських курців чекають неприємні новини – найближчим часом суттєво злетять ціни на цигарки. Мінімальна вартість пачки цигарок в магазинах та супермаркетах становитиме 50 гривень. Вся причина у Угоді про Асоціацію, яку підписала Україна та ЄС. Мінімальний акциз у ЄС дорівнює не менше ніж 90 євро і Україна зобов'язана відповідати цьому стандарту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини