Головна Новини Суспільство події В Україні злетять ціни на цигарки: названо мінімальну ціну
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні злетять ціни на цигарки: названо мінімальну ціну

Мінімальна вартість пачки цигарок в Україні дорівнюватиме 50 гривень

10 листопада 2021, 09:50 comments1440
Поділіться публікацією:

Українським курцям потрібно готуватися до того, що одного прекрасного дня в магазинах та супермаркетах вартість цигарок виросте щонайменше до 50 гривень. Це пов'язано із зобов'язаннями України перед Євросоюзом. Як передає видання "Коментарі", про це пише портал "Обозреватель".

В Україні злетять ціни на цигарки: названо мінімальну ціну

Сигарети. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що це підвищення передбачено підписаними документами між Україною та Європейським Союзом. Справа в тому, що мінімальний акциз у ЄС дорівнює не менше 90 євро і Україна як підписувач угод має рухатися до цієї межі. Від цього виграють насамперед країни Європейського Союзу, бо таким чином вони хочуть подолати контрабанду цигарок, які нелегально надходять із України.

ЗМІ повідомляє, що це робиться з точки безмитної торгівлі в аеропортах та пунктах пропуску на кордоні. Досить часто є така ситуація, коли великі партії сигарет оформляються на пасажирів, які навіть не мають на увазі, що вони провозять із собою контрабандний вантаж.

Потім вже ці сигарети продають практично у всіх країнах Європейського Союзу, акциз при вивезенні їх із країни не оплачується, плюс діє знижка на сигарети. Тож продавці дуже непогано на цьому заробляють.

Читайте на порталі "Коментарі" — в Україні знову злетіли ціни на крупи. Порівняно з груднем минулого року ціна ячної крупи зросла на 15,25%, гречаної – на 13,65%, манної – на 7,23%.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло – порівняно з 2020 роком ціни на борщовий набір збільшились на 5%. Стало відомо, які продукти для приготування борщу подорожчали найбільше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини