Головна Новини Суспільство події Ексміністр інфраструктури: "Укрзалізниця" може стати лідером перевезень у Східній Європі - потрібно всього три кроки
commentss НОВИНИ Всі новини

Ексміністр інфраструктури: "Укрзалізниця" може стати лідером перевезень у Східній Європі - потрібно всього три кроки

Володимир Омелян назвав три шляхи, як "Укрзалізниці" стати прибутковою компанією

28 серпня 2021, 10:40
Поділіться публікацією:

В "Укрзалізниці" заявили — Deutsche Bahn буде радити компанії, як відокремити напрям пасажирських перевезень від вантажних. Ось тільки не всі експерти вірять в успіх цієї реформи. Як передає видання "Коментарі", ексміністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю "DW" розповів, що насправді рецепт успіху "Укрзалізниці" і перетворення її з банкрута в локомотив української економіки та лідера залізничних перевезень у Східній Європі складається з трьох елементарних кроків.

Ексміністр інфраструктури: "Укрзалізниця" може стати лідером перевезень у Східній Європі - потрібно всього три кроки

"Укрзалізниця". Фото: Слово і діло

Володимир Омелян зазначає, перший крок — призначення професійного менеджменту і професійної Наглядової ради (НБ). Керівник "Укрзалізниці" має отримати самостійність у кадрових призначеннях і спільно з НБ нести повну відповідальність за стан справ у компанії.

Другий крок — ліквідація топ-корупційних схем, які щорічно "вимивають" із компанії 15-20 млрд грн за мовчання та участь керівництва "Укрзалізниці", влади й правоохоронних органів.

Третій крок — створення Залізничного фонду, коштом якого забезпечити ремонт наявних і будівництво нових швидкісних залізничних шляхів, закупівлю нового пасажирського парку та локомотивів.

"Дива не буде, по-іншому не вийде. І, звичайно, Зеленський повинен наказати своїм друзям забути дорогу на" Укрзалізницю", — зазначив Володимир Омелян.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "Укрзалізниця" нагадала про 12 безплатних послуг, про які багато хто навіть не здогадувалися. Ці поради можуть багато чого прояснити, адже пасажирам потрібно знати свої права.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини