Головна Новини Суспільство події Екс-голова МЗС: Путін потрапив в ту пастку, яку сам і поставив
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-голова МЗС: Путін потрапив в ту пастку, яку сам і поставив

На мадридському саміті НАТО Росія буде названа безпосереднім ворогом

18 травня 2022, 10:07 comments2315
Поділіться публікацією:

Розширення НАТО за рахунок швидкого приєднання до Альянсу Швеції і Фінляндії – це справжній удар по путінському режиму і по його амбіціях. Якби Путін і його оточення це не намагалися приховати свою поразку, всім вже все зрозуміло. Як інформує видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону зазначив колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Екс-голова МЗС: Путін потрапив в ту пастку, яку сам і поставив

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

"Пам’ятаєте, Путін там щось говорив "нравится, не нравится, терпи моя красавица"? Тепер він сам це й отримав. Вступ Фінляндії і Швеції до НАТО – означає що НАТО буде фактично контролювати Балтію. Тому для Путіна це реально удар під дих. Жодним чином завадити вступу Фінляндії і Швеції він не зможе. Він потрапив в пастку, яку сам собі й поставив. Я думаю, що рішення щодо вступу Фінляндії і Швеції буде прийнято на мадридському саміті НАТО, якраз наприкінці червня", – зазначив Павло Клімкін.

Він додав, це буде такий знаковий саміт, оскільки країни НАТО там будуть приймати і нову стратегічну програму, де Росія буде названа безпосереднім ворогом. Це насправді дуже правильно і дуже важливо і з точки зору концентрації ресурсів НАТО, і з точки зору взаємодії з Україною, яка стає реальним східним флангом НАТО.

Що ж до позиції Туреччини, яка досі ставить палки в колеса щодо розширення НАТО, то, на думку Клімкіна, Ердоган просто хоче досягти своїх цілей, він "грає в політику".

"Президент Туреччини торгується за те, щоб отримати доступ до програми американських літаків F-35, які на сьогодні є найкращими літаками у всьому світі. Коли Ердоган вирішив закупити російські системи ППО, то за це він дуже дорого заплатив, його відрізали від американської зброї. І тепер ми бачимо, що західна американська зброя реально найкраща в світі. Головна ідея Ердогана – отримати американські літаки. Ну, і в результаті він їх, швидше за все, отримає, але під технічні умови", – резюмував дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ЗСУ говорять замість дипломатів: експерти розповіли, чому переговори з РФ тепер не на часі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини