Головна Новини Суспільство події Екс-глава МЗС розповів про новий план Росії розхитати південь України
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-глава МЗС розповів про новий план Росії розхитати південь України

Павло Клімкін вважає, що відсутність вирішення питання Придністров'я може ускладнити процес вступу до ЄС

2 березня 2024, 16:10
Поділіться публікацією:

До планів Кремля поки що не входить приєднання Придністров'я, про що так активно всі говорили цього тижня. Проте Кремль має план дестабілізації ситуації в Молдові та південних областях України через цей окупований анклав. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "LIGA.net" висловив колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Екс-глава МЗС розповів про новий план Росії розхитати південь України

Придністров'я. Фото: з відкритих джерел

Екс-глава МЗС зазначив, що у Придністров'ї не спрацює сценарій, який був із терористичними "ЛНР" та "ДНР", оскільки він працює лише тоді, коли Росія межує з територіями.

"Придністров'я є російським анклавом, там є суттєвий бізнес, який експортує до Європейського Союзу через Молдову, оскільки є певні правила. Це історія про те, чи захоче сьогодні Москва підіймати ставки у Молдові, щоб зіпсувати євроінтеграцію нам та Кишиневу, де насуваються президентські вибори. На відміну від нас, російський елемент у Молдові всюди", — заявив Клімкін.

Він додав, якщо Росія визнає Придністров'я, то там буде соціальний та економічний колапс, а серйозних військових сил там також немає.

Екс-міністр підкреслив, що його турбує, що в Молдові є спокуса спростити собі процес євроінтеграції, не вирішуючи питання Придністров'я. Павло Клімкін вважає, що потрібно нівелювати цей анклав, оскільки ми не можемо вступити до ЄС, коли між нами є освіта, яка контролює ФСБ. Нам потрібна стратегія щодо Придністров'я, адже якщо воно залишиться, то у нас може бути багато проблем при вступі до ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто і навіщо зчинив галас навколо Придністров'я: чому про приєднання до РФ ніхто так і не попросив. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини