Головна Новини Суспільство події Єгипет визначився на чиєму він боці в російсько-українській війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Єгипет визначився на чиєму він боці в російсько-українській війні

Журналісти WP повідомляють, що Єгипет відмовився від постачання ракет РФ і почав виробляти боєприпаси для України

18 квітня 2023, 13:10 comments2046
Поділіться публікацією:

Єгипет призупинив план таємних поставок ракет Росії після переговорів із високопосадовцями США минулого місяця і вирішив виробляти артилерійські боєприпаси для України. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на рейтингове видання The Washington Post.

Єгипет визначився на чиєму він боці в російсько-українській війні

Єгипет. Фото: Getty Image

Минулого тижня The Washington Post повідомляло про інший документ, який викрив таємну схему президента Єгипту Абделя Фатаха ас-Сісі в лютому про надання Росії до 40 тисяч 122-мм ракет Sakr-45, які можуть використовуватися в російських системах залпового вогню. Сісі нібито доручив своїм підлеглим тримати проект у таємниці, "щоб уникнути проблем із Заходом".

Але згідно з п'ятьма "злитими" документами розвідки США, Сісі на початку березня відмовився від планів поставок Москві. Хоча в Єгипту давні дипломатичні та військові відносини з Росією, він протягом десятиліть був головним союзником Америки на Близькому Сході і отримує понад 1 млрд. доларів на рік військової допомоги США.

Документи говорять про те, що Єгипет відклав московську угоду та схвалив продаж артилерійських снарядів калібру 152 мм та 155 мм США для передачі Україні.

Також наголошується, що США намагалися залучити нових союзників та дуже необхідну амуніцію для боротьби України проти РФ. Єгипет мав намір використати свої потужності для виробництва зброї для України як "важіль" для отримання передових військових товарів США.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді в Бахмуті, Авдіївці та Мар'їнці зараз пекло – що робить ворог, щоби взяти ці міста.

Також видання "Коментарі" повідомляло – військову співпрацю Москви та Пекіна: який результат зустрічі Путіна з міністром оборони Китаю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини