Головна Новини Суспільство події Ефективно навчити дітей, коли вимикають світло: секрети від досвідчених вчителів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ефективно навчити дітей, коли вимикають світло: секрети від досвідчених вчителів

Педагоги озвучили кілька методів, як навчити дітей, навіть у таких екстремальних умовах

22 листопада 2022, 07:25
Поділіться публікацією:

Постійні ракетні обстріли українських міст призводять до того, що навчальний процес у більшості населених пунктів України так і не може поновитися. Юні українці змушені проходити навчання у екстремальних умовах. Зокрема через кризу в енергетиці часто вимикають світло, отже, у багатьох немає навіть можливості повноцінно вчитися навіть, перебуваючи вдома. Все це у комплексі негативно позначається на успішності дітей. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє "Освіторія".

Ефективно навчити дітей, коли вимикають світло: секрети від досвідчених вчителів

Навчання. Фото: freepik

При цьому педагоги закликає батьків не опускати руки та скористатися порадами, як ефективно навчати дітей у разі відключення електроенергії. Перевіреними методами поділився вчитель біології у київській гімназії, автор підручників з біології, телеведучий Максим Рудич.

За його словами, у таких екстремальних умовах, у яких сьогодні опинилися українці, допоможуть: ментальні карти, навчальні платформи, соцмережі та дослідження поза класом.

Зокрема, щоб допомогти учням швидко наздогнати та згадати матеріал "втраченого" уроку, вчитель рекомендує на початку наступного уроку намалювати ментальну карту (карту думок) відповідної теми.

Такий спосіб діти оцінять, бо їм до вподоби анімувати свої конспекти. Якщо учні робитимуть ментальні карти різнокольоровими фломастерами та олівцями, тоді потрібно: обрати головну тему ментальної карти; від цієї теми відвести кілька ліній — це додаткові підтеми щодо основної; взаємодійте з дітьми безпосередньо. Вони малюють карту собі в зошит, ще й активно висловлюватимуть ідеї та здогади.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на те, що настає некомфортна пора року для ведення бойових дій, зима в даному випадку на боці української армії, отже, в України з'явиться ще більше переваг на полі бою з росіянами. Таку думку висловив міністр оборони США Ллойд Остін.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в ЄС знайшли альтернативу енергетичним постачанням із РФ: чи зможе Європа перейти на Середню Азію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини