Головна Новини Суспільство події Єдиний акредитований український журналіст виїхав із РФ: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Єдиний акредитований український журналіст виїхав із РФ: у чому причина

Цимбалюк залишив територію Росії після виклику на допит у місцеву прокуратуру

3 січня 2022, 14:47 comments1581
Поділіться публікацією:

Відомому українському журналісту, блогеру, власкору УНІАН у Москві Роману Цимбалюку довелося оперативно залишити РФ. Таке рішення Роман ухвалив після виклику на допит у місцеву прокуратуру, де його звинувачують в екстремізмі. До того Цимбалюк пропрацював та прожив у столиці РФ понад 10 років. Як передає портал "Коментарі", про своє рішення Цимбалюк розповів під час спілкування з hromadською.

Єдиний акредитований український журналіст виїхав із РФ: у чому причина

Роман Цимбалюк. Фото: РІА Новости

Журналіст розповів, покинув межі Росії, бо постала загроза його особистій безпеці. Роман Цимбалюк зазначив, що у нього більше немає впевненості у своїй безпеці і навіть та інформація, яку оприлюднили російські правоохоронні органи про те, що вони нібито відкликали виклик на допит, не дає йому певності, що все буде гаразд. Будь-якої миті можуть знову викликати на допит.

Цимбалюк зазначив, замість нього на допит з'явився його адвокат, але самі прокурори його проігнорували, не з'явившись на "стрілку". Потім уже адвокату сказали, що повістку було відкликано, тому прокурори і не з'явилися, але офіційно про це ніхто не повідомляв.

За словами Романа Цимбалюка, найближчим часом його у Росії ніхто не побачить. Своє рішення він пояснює дуже просто – немає жодного бажання стати черговим заручником Кремля. До того ж, додає журналіст, українців у російських в'язницях достатньо. Краще подумати, як їх визволити.

Журналіст наголосив, що на російських пропагандистських каналах його персоні присвятили дуже багато уваги, постійно розповідали, що незабаром можуть початися проблеми.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у РФ звинуватили Романа Цимбалюка в екстремізмі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини