Головна Новини Суспільство події Є перша країна, яка готова надати Україні заморожені активи РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Є перша країна, яка готова надати Україні заморожені активи РФ

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон заявив, що Британія готова надати Україні заморожені активи РФ

6 березня 2024, 15:35
Поділіться публікацією:

Великобританія готова позичити Україні всі заморожені активи російського центрального банку в країні на підставі того, що Росія буде змушена виплатити Києву репарації після закінчення війни. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Великобританії Девід Кемерон, пише "The Guardian".

Є перша країна, яка готова надати Україні заморожені активи РФ

Девід Кемерон. Фото: з відкритих джерел

"Є можливість використовувати щось на кшталт синдикованої позики чи облігацій, які фактично використовують заморожені російські активи як гарантію, щоб надати ці гроші українцям, знаючи, що ми їх відшкодуємо, коли Росія виплатить репарації", – зазначив міністр.

Він наголосив, що це може бути найкращим способом гарантувати Україні, що Росія поплатиться за свої злочини.

За словами Девіда Кемерона, Лондон і надалі прагнутиме домогтися максимальної єдності G7 і ЄС у цьому питанні, але, якщо його не станеться, Великобританії доведеться рухатися вперед із союзниками, які хочуть вжити таких заходів.

За словами глави МЗС Великобританії, активи будуть використані як гарантія виплати репарацій. Кемерон сказав, що не вважає, що план облігацій якимось чином підірве репутацію лондонського Сіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Єврокомісія протягом двох тижнів може надати офіційну пропозицію щодо використання заморожених російських активів – на користь України (не виключено, що і на зброю). Раніше в США вже наголошували на важливості направити заморожені активи РФ (левова частка яких знаходиться в Європі) на підтримку України. При цьому, на думку глави Мінфіну США Джанет Йеллен, заморожені російські активи на суму 300 млрд дол і їхня конфіскація не зможуть замінити Україні допомогу від Сполучених Штатів, яка, на жаль, продовжує блокуватися трампістами. Як епопея з конфіскацією російських активів чи хоча б відсотків від них на користь України може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини