Головна Новини Суспільство події Дуда підтвердив майбутню зустріч із Зеленським – що обговорюватимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Дуда підтвердив майбутню зустріч із Зеленським – що обговорюватимуть

Лідери України та Польщі зустрінуться у Нью-Йорку

15 вересня 2023, 12:27
Поділіться публікацією:

Президент Польщі Анджей Дуда та президент України Володимир Зеленський проведуть переговори у Нью-Йорку на тлі розбіжностей щодо експорту українського продовольства. Така зустріч має відбутися за кілька днів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю PAP заявив польський президент.

Дуда підтвердив майбутню зустріч із Зеленським – що обговорюватимуть

Володимир Зеленський та Анджей Дуда. Фото - сайт Офісу президента України

"За кілька днів ми зустрінемося у Нью-Йорку з президентом України Володимиром Зеленським", – заявив Анджей Дуда.

Він наголосив, що головною темою розмови буде експорт українського зерна. Польський лідер наголосив, що Польща не зацікавлена у тому, щоб українське зерно продавалося на польському ринку та створювало конкуренцію польським фермерам. Саме тому польська влада продовжить відстоювати інтереси свого народу.

"Те, що воно, "Ред. – українське зерно) продається у Польщі, це абсолютно не в наших інтересах, це не в інтересах наших аграріїв. Ми маємо захищати свій ринок, і ми це робимо, намагаючись допомогти Україні", — наголосив польський президент.

Читайте також на порталі "Коментарі" — болісна тема продовження заборони на експорт українського зерна до сусідніх країн Євросоюзу продовжує набирати обертів. Голова офісу комісара ЄС з торгівлі Міхаель Хагер виступив із пропозицією продовжити заборону (термін дії нинішнього обмеження спливає 15 вересня) на імпорт українського зерна та олійних культур до Польщі, Румунії, Болгарії, Словаччини та Угорщини (транзит дозволено). Щоправда, поки що не ясно – на який термін. Раніше та ж Угорщина, за Польщею, дала зрозуміти, що точно продовжить ембарго українського зерна і після 15 вересня. Чому склалася така ситуація, що наші союзники по боротьбі з російською агресією стають нашими суперниками у певних аспектах? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини