Головна Новини Суспільство події Довгі вихідні в Україні на День Незалежності: чи будуть працювати банки і пошта
commentss НОВИНИ Всі новини

Довгі вихідні в Україні на День Незалежності: чи будуть працювати банки і пошта

У серпні українців чекає вікенд із чотирьох вихідних

17 серпня 2021, 13:05
Поділіться публікацією:

В Україні День Незалежності в 2021 — ювілейний. Кабмін прийняв рішення перенести робочий день з понеділка, 23 серпня, на суботу, 28 серпня. Тому українці зможуть відпочивати чотири вихідних поспіль — з 21 по 24 серпня. Про це сказано в статті 73 Кодексу законів про працю, якою встановлено святкові і неробочі дні.  

Довгі вихідні в Україні на День Незалежності: чи будуть працювати банки і пошта

Відпочинок на природі. Фото з відкритих джерел

Як працюватимуть банки

Крім того, Нацбанк України визначив порядок роботи банківської системи в зв'язку з перенесенням Кабінетом міністрів робочих днів у 2021 році. Так, день роботи банківської системи України в 2021 році переносяться з понеділка 23 серпня — на суботу 28 серпня.

В НБУ прийняли рішення про те, що міжбанківські перекази через систему електронних платежів (СЕП) 28 серпня будуть здійснюватися датою банківського дня 28 серпня 2021 року. У період з 21 до 24 серпня 2021 року міжбанківські перекази через СЕП будуть проводитися датою банківського дня 25 серпня 2021 року.

23 серпня 2021 року банки, в разі необхідності, можуть здійснювати касові операції. Також для комфорту клієнтів більшість банків забезпечать безперебійну роботу банкоматів і завантаження їх готівкою різних номіналів.

Робота поштових відділень

У святкові дні на День Незалежності, відділення та адресна доставка "Нової пошти" працюватимуть 23 і 24 серпня — графік роботи, за яким працюють в неділю (може відрізнятися в залежності від відділення).

Водночас "Укрпошта" поки не оприлюднила графік роботи на День Незалежності. 

Як раніше інформував портал "Коментарі", тривалі вихідні на День Незалежності 2021: українці встигнуть зловити літо за хвіст. За вікном останній місяць літа та ще так хочеться насолодитися теплим сонцем і ласкавим літнім вітром. І українці отримають таку можливість у вигляді мінівікенду вкінці серпня. 24 серпня Україна відзначає ювілейний 30-й День Незалежності. Крім святкових заходів, ця дата порадує нас також додатковими днями відпочинку.

Нагадаємо, раніше видання повідомляло про те, як відпочити після важкого робочого дня. Фахівці радять після робочого дня відволіктися на якесь заняття: малювання, музику, приготування вечері або перегляд улюбленого серіалу. А коли готувати не хочеться, але перекусити потрібно, нехай краще в холодильнику завжди будуть сезонні фрукти, овочі та хлібці. Але від алкоголю після напруженого дня краще відмовитися, адже вранці ваше самопочуття може значно погіршитися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини