Головна Новини Суспільство події Дощі, грози та ймовірні бурі: погода в Україні на травневі свята
commentss НОВИНИ Всі новини

Дощі, грози та ймовірні бурі: погода в Україні на травневі свята

Святкові вихідні в Україні пройдуть у супроводі дощів

8 травня 2021, 10:30
Поділіться публікацією:

Синоптики українського гідрометцентру прогнозують дощову погоду з сильними грозами та стрімкими поривами вітру, що відвідає Україну на травневі свята. Про це йдеться на сайті Укргідрометцентру.

Дощі, грози та ймовірні бурі: погода в Україні на травневі свята

Погода на травневі свята в Україні - фото з відкритих джерел

8 травня дощі накриють переважно східну, південну та центральну Україну. Північні та західні регіони залишаться без опадів. Денна температура повітря коливатиметься від 12 до 21 тепла. Середня температура в столиці сягатиме +15 градусів.

9 травня негода непокоїтиме лише східні регіони. Вночі температура повітря впаде від 3 до 8 градусів, а вдень синоптики прогнозують 13-18 градусів тепла. Температура в Києві лишиться незмінною.

В останній день травневих свят, 10 травня, опади очікуються тільки в Донецькій, Луганській та Харківській областях. Нічна температура сягатиме до +8 градусів. Вдень на території більшості регіонів має потеплішати до +25.

Також синоптики Укргідрометцентру застерігають, що 8 травня в Україні очікуються сильні пориви вітру до 15-20 м/с, а 9 і 10 числа на сході, південні країни пройдуть заморозки на поверхні ґрунту від 0 до 4 градусів. У зв'язку з цим ДСНС оголосило про I рівень небезпеки. 

Нагадаємо, очікувані температура повітря і кількість опадів у травні 2021 року дещо відрізняються від середніх показників. Про це йдеться у прогнозі Українського гідрометеорологічного центру. За даними фахівців, спостерігається стійкий перехід середньої добової температури повітря через 15 градусів тепла в бік підвищення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, коли в цьому місяці очікувати магнітних коливань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://meteo.gov.ua/ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини