Головна Новини Суспільство події Доліталися: ЗСУ приземлили сім ворожих пташок
commentss НОВИНИ Всі новини

Доліталися: ЗСУ приземлили сім ворожих пташок

Втрати воєнної техніки країни-агресора продовжують зростати

13 травня 2022, 08:04 comments1924
Поділіться публікацією:

За попередню добу українськими військами було уражено сім повітряних цілей противника: 5 БпЛА типу “Орлан-10, 1 вертоліт Ка-52 та 1 крилату ракету. Як інформує видання "Коментарі", про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Фейсбук.

Доліталися: ЗСУ приземлили сім ворожих пташок

Вертоліт Ка-52. Фото: з відкритих джерел

Загалом, лише на Донецькому та Луганському напрямках, де обстановка найкритичніша, бо ворог активно наступає, ЗСУ зупинили 18 атак рф. Майстерно українські воїни попрацювали і по знищенню наземної воєнної техніки країни-окупанта. Ворожа армія не дорахувалася тринадцять танків, вісім артилерійських систем, двадцять сім одиниць бойової броньованої техніки, дві одиниці спеціальної інженерної техніки та п’ять автомобілів.

В зведенні зазначається, після того, як близько місяця була більш-менш спокійна обстановка на Сіверському напрямку, тепер там ворог планує серію провокацій, зокрема в Брянській прикордонній з Україною області, куди росія почала стягувати артилерію, ймовірно для обстрілів прикордонних районів звільненої від окупантів Чернігівської області. Наразі росія продовжує провокувати ЗСУ такими обстрілами, проте їх інтенсивність зростає.

На Харківському напрямку наступальних дій не проводив. Основні зусилля зосередив на недопущенні просування наших військ в районі населеного пункту Веселе. 

На Донецькому напрямку  противник продовжує зосередження основних зусиль на встановленні повного контролю над населеним пунктом Рубіжне.

На Лиманському напрямку підрозділи ворога намагалися закріпитись в районі населеного пункту Олександрівка.

На Бахмутському напрямку окупанти вели штурмові дії у напрямку населеного пункту Оріхове та в районі населеного пункту Комишуваха, успіху не мали.

На Курахівському напрямку ворог вів наступальні дії у напрямку населеного пункту Мар’їнка.

Як і раніше тривожна ситуація в Маріуполі. Ворог продовжив завдавати артилерійських та авіаційних ударів по Маріуполю, основні зусилля зосереджував на блокуванні підрозділів наших військ в районі заводу “Азовсталь”. З метою встановлення повного контролю над містом та придушення спротиву Українських захисників і захисниць застосовує стратегічну авіацію. Зважаючи на заходи з евакуації місцевих жителів слід очікувати нарощування вогневого впливу найближчим часом.

Читайте також на порталі "Коментарі" – військовий експерт розповів, чому не потрібно довіряти чуткам про те, що росія готується до довгої війни на роки в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Oleg

13 травня 2022, 07:44

Киевские власти здают Луганскую область. Ни ПВО, ни нормального вооружения, ни подмоги туда не дают, так подачки одни. Банковую только обсатвили со всех сторон ПВО, чтобы их маетки на разваляли, твари. Доводят до максимального разрушения города и просто здают их. Вот такая тактика защиты, неправда ли? А в это время пока идет зарубежная помощь власть набивает себе карманы. И никто ничего не будет освобождать, набьют карманы и свалят, твари.


Новини