Головна Новини Суспільство події Дочка Ірини Фаріон назвала ймовірні причини вбивства матері
commentss НОВИНИ Всі новини

Дочка Ірини Фаріон назвала ймовірні причини вбивства матері

Софія Семчишин про вбивство Ірини Фаріон: причиною стала її ідейність

14 серпня 2024, 20:34
Поділіться публікацією:

Вбивство відомої української мовознавиці Ірини Фаріон залишається однією з найгучніших і найбільш обговорюваних подій останнього часу. Версії того, що стало причиною цього трагічного інциденту різняться — від особистої неприязні до політичних мотивів. Але найбільше обговорень викликала заява доньки загиблої, Софії Семчишин, яка вперше публічно озвучила своє бачення того, що сталося.

Дочка Ірини Фаріон назвала ймовірні причини вбивства матері

Не через Кремль і не через позицію: донька Фаріон назвала свою версію вбивства

У своєму інтерв'ю для ТСН, Софія Семчишин розповіла, що нині існує кілька версій вбивства її матері. Деякі експерти пов'язують цей злочин з її проукраїнською позицією, інші — з можливою причетністю Кремля. Однак, на думку Софії, ключовою причиною трагедії є саме ідейність Ірини Фаріон.

"Дуже класна цитата є, де вона каже: "За 20-30 років мене вже не буде, але мої ідеї житимуть вічно". Насправді її вбили за її ідею, її цінності, за мову. За мову — це зброя. Чий це слід — покаже слідство. Ми всі віримо, що цю справу мусять довести до кінця, тому що цього потребує суспільство. Навіть в час війни всі повинні розуміти, що байдужість людська, вона вбиває чужих людей. Якщо сидить невідома людина впродовж двох тижнів, чому не прийти, не викликати поліцію?" — сказала Софія.

Ірина Фаріон, знана своїми патріотичними поглядами та активною громадською позицією, неодноразово наголошувала на важливості збереження української мови та культури. Її діяльність викликала резонанс не лише в Україні, але й за її межами. Однак такі переконання, можливо, стали фатальними.

Слідство наразі веде активну роботу над встановленням усіх обставин злочину. Втім, громадськість продовжує чекати відповідей на питання, які стали болючими не лише для родини загиблої, але й для всієї країни. Чи була Ірина Фаріон жертвою політичних інтриг, чи особистої помсти — це питання залишається відкритим. 

Читайте також на порталі “Коментарі” — Софія Семчишин, донька відомої мовознавиці Ірини Фаріон, тепер перебуває під поліцейським захистом. Це сталося після трагічної смерті її матері. Заходи безпеки, організовані поліцією Львівської області, мають на меті забезпечити безпеку Софії через потенційні загрози, пов'язані зі справою її матері. Про це повідомляє Укрінформ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини