Головна Новини Суспільство події До України повертаються морози: коли буде найхолодніше
commentss НОВИНИ Всі новини

До України повертаються морози: коли буде найхолодніше

Температура вночі впаде до -9 градусів, попереджає Наталка Діденко

14 грудня 2023, 22:40
Поділіться публікацією:

В українських регіонах вже швидко  прогнозується деяке  пониження температур.  Вже у п’ятницю  вдень  стовпчик термометра буде  коливатись  в межах від -2° до +3°,  тільки в південних областях буде до +7°. А найхолоднішою  очікується   ніч на суботу.  Про це інформує відома  синоптикиня Наталка Діденко.

До України повертаються морози: коли буде найхолодніше

Морози в Україні (фото з відкритих джерел)

"Із найближчої перспективи: найнижчою очікується температура повітря у ніч на суботу, на 16-те грудня, -3...-9 градусів", -  попереджує  Діденко.

При цьому, за інформацією синоптика, цей грудневий  холод  буде короткочасний — морозів  на території  України поки що більше не очікують.

"Далі, скільки бачить синоптичне око, аж до Різдва — відлига, тепла погода", -  робить свій прогноз на грудень  Наталя Діденко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україні циклонів з ураганними вітрами може стати більше. Циклон "Філ",  що наробив шкоди в  українських регіонах, був одним з  найсильніших  на території чорноморського  регіону за останні кілька десятків років.  Далі  такі циклони  утворюватимуться  щораз частіше. Про це попереджує  науковець та метеоролог Ігор Кібальчич,  інформує "Метеопрог".

Як стверджує фахівець,  вказаний циклон має  кілька особливостей,  через які  він виділився на  фоні інших фронтальних вихорів,  це видиме, "око бурі" на супутникових знімках, "вибухове" поглиблення над морською поверхнею та  дуже компактні розміри центральної частини.  При цьому,  як розмірковує  Кібальчич,  його не можна  називати "штормом століття",  бо й попередньо спостерігались  вихори  подібної сили (наприклад, у жовтні 1969 року та листопаді 1992 року).

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини