Головна Новини Суспільство події До України наближається сніговий циклон з Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

До України наближається сніговий циклон з Європи

Разом з опадами він принесе сильний штормовий вітер, який може зменшити температуру повітря до морозів.

29 січня 2022, 15:02 comments1640
Поділіться публікацією:

У ніч із суботи на неділю 30 січня варто очікувати, що більшу частину території України накриє сніг із сильним штормовим вітром. Як передає видання "Коментарі", про це говорять дані, які є на карті метеорологічного прогнозу "Радар погоди".

До України наближається сніговий циклон з Європи

Снігопад. Фото з відкритих джерел

Першими негода накриє західні області України, адже сніговий циклон наближається до нашої країни з боку Європи. Цієї ночі найбільше засніже у Закарпатті, Львівській, Рівненській та Волинській областях. А вже вранці сніг із вітром прийдуть до столиці України та інших центральних регіонів.

Синоптики прогнозують, що, незважаючи на великі масштаби снігового циклону – всю Україну він не накриє. Його дії закінчаться в анексованому Криму, а от, якщо говорити про східні області та Донбас, то там рясних снігопадів 30 січня практично не буде. Туди повітряні маси практично не дістануть. Також синоптики попереджають, що сильний вітер зменшить температуру на пару градусів, тому в частині регіонів очікуються морози.

Водіям, які планують дальні поїздки на 30 січня, потрібно бути уважними за кермом, тому що через сильні опади спостерігатиметься погана видимість на дорозі, місцями можлива ожеледь і снігові замети. Тому, краще захопити з собою лопату.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україну прийшло довгоочікуване потепління з мокрим снігом. При цьому синоптики попереджають, що про весну поки що говорити зарано. І таке потепління буде недовгим. Більшість областей України на цих вихідних температура на стовпчиках термометрів буде від нуля і вище.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини