Головна Новини Суспільство події До сих пір не внесені зміни до податкового кодексу щодо азартних ігор - експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

До сих пір не внесені зміни до податкового кодексу щодо азартних ігор - експерт

Поки ж найбільші закордонні компанії очікують фіналізації історії з податками для азартних ігор

3 липня 2021, 03:24
Поділіться публікацією:

Перша проблема — досі не внесені зміни до податкового кодексу щодо азартних ігор. Про це заявив керівник Всеукраїнської Ради гемблінг (Ukrainian Gambling Council, UGC) Антон Кучухідзе виданню "Коментарі-Україна".

До сих пір не внесені зміни до податкового кодексу щодо азартних ігор - експерт

Антон Кучухідзе (фото з відкритих джерел)

"Але певні зрушення є. В кінці минулого тижня профільний комітет ВР схвалив законопроєкт 2713-д на повторне перше читання. З досить правильними опціями. Є надія, що до кінця цієї сесії все-таки парламент прийме дане рішення в першому читанні. Це буде хорошим сигналом для багатьох потенційних операторів усередині країни, а також для іноземних інвесторів ", — вважає Кучухідзе.

За його словами, поки ж найбільші закордонні компанії очікують фіналізації історії з податками для азартних ігор.

"У законопроєкті прописане скасування потрійної ліцензії для окремих видів азартних ігор. Така ініціатива буде сприяти приходу іноземних компаній на український ринок. Також встановлюється граничний показник, який буде обкладатися податком на виграш — на рівні 8 мінімальних зарплат. Це теж допоможе залучити іноземних гравців в українську юрисдикцію. Друга актуальна проблема — боротьба з нелегалами. Після потужного удару влади по ним в 2019 році, "чорний ринок" в останні місяці знову почав піднімати голову. Ніякої соціальної відповідальності там немає. Тому одна з топ завдань для державних органів — закрити всю цю нелегальну історію, яка завдає шкоди суспільству, затягує дітей в азартні ігри. Легальні ( "білі") оператори ні за що не допустять дитини в зал. Він просто не пройде обов'язкову верифікацію. А у "чорних" її немає і в помині. Їм потрібні тільки гроші і "полювання" за "головами" гравців, включаючи лудоманів (люди, які страждають хворобливою пристрастю до гри, патологічної залежності від неї — прим. ред.)", — додав він.

Нагадаємо, першу ліцензію на організацію азартних ігор в мережі Інтернет в Україні видали в лютому 2021 року. Але ринок поки що тільки починає формуватися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини