Головна Новини Суспільство події CEO Cosmolot Сергій Потапов розповів, як ліцензовані майданчики борються із піратськими сайтами азартних ігор
commentss НОВИНИ Всі новини

CEO Cosmolot Сергій Потапов розповів, як ліцензовані майданчики борються із піратськими сайтами азартних ігор

Спеціаліст переконаний, що піратство у галузі ігорного бізнесу — явище тимчасове

22 червня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Першу ліцензію на організацію азартних ігор в мережі Інтернет в Україні видали у лютому 2021 року. Але ринок поки що тільки починає формуватися.

CEO Cosmolot Сергій Потапов розповів, як ліцензовані майданчики борються із піратськими сайтами азартних ігор

CEO Cosmolot Сергій Потапов. Фото: Cosmolot

Цим користуються пірати. Щойно у ЗМІ публікується інформація про видачу нової ліцензії на організацію азартних ігор в інтернеті, в мережі з'являються сотні підроблених сайтів з назвами ліцензованих брендів.

"Буквально наступного дня після того, як ми отримали ліцензію, наш моніторинг виявив кілька сотень нових піратських сайтів, які незаконно використовували наш бренд", – розповідає CEO Cosmolot Сергій Потапов, першого ліцензованого майданчика азартних ігор в Україні.

За словами Сергія, з кожним днем цих сайтів ставало все більше. CEO Cosmolot розповідає, що одним із головних завдань бренду на сьогодні є боротьба з піратськими підробками.

"Перш за все ми боремося з нелегальними сайтами за допомогою інструментів Google. Ця робота спрямована на очищення результатів пошуку від незаконних продуктів, які підривають репутацію нашого бренду, – говорить Сергій Потапов, – Перший інструмент — подача спеціальних DMCA (Digital Millennium Copyright Act) запитів для видалення піратських сайтів з видачі Google. Другий інструмент – подача скарг на незаконне використання торговельної марки в платній пошуковій видачі. За допомогою цього інструменту ми боремося з рекламою підроблених сайтів в Google".

У Cosmolot розповідають, що за кілька місяців такої роботи вдалося видалити з пошукової видачі кілька сотень сайтів нелегальних казино та значно обмежити незаконну рекламу піратських сайтів.

Для залучення користувачів пірати використовують не тільки Google. Навесні в Cosmolot виявили масову рекламу піратських сайтів в месенджерах. Сергій Потапов упевнений, що піратство в цій галузі – тимчасове явище, яке буде втрачати актуальність після формування ринку азартних ігор.

"Користувачі віддають перевагу надійності, безпеці, увазі до деталей. Це все можуть надати тільки легальні оператори. Що якісніше буде сервіс легальних сайтів з азартними іграми, то менше людей буде йти до піратів", – упевнений Потапов.

Нагадаємо, азартні ігри в Україні після багаторічної заборони легалізували влітку 2020-го року, а першу ліцензію на організацію та проведення азартних ігор в Інтернеті в лютому 2021 року отримали власники торгової марки Космолот (Сosmolot).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини