Головна Новини Суспільство події «До середини травня»: у розвідці США розповіли, яке рішення щодо Донбасу очікується у Кремлі
commentss НОВИНИ Всі новини

«До середини травня»: у розвідці США розповіли, яке рішення щодо Донбасу очікується у Кремлі

Американська розвідка має перевірені дані щодо анексії Донбасу, а далі - Херсону

3 травня 2022, 07:32 comments1535
Поділіться публікацією:

В Кремлі вже зрозуміли, що окупувати Україну більшими частинами ніяк не вийде, тому намагатимуться анексувати захоплені території малими частинами. Перше завдання – анексія Донецької та Луганської областей. За даними американської розвідки, такі плани Кремль хоче реалізувати до середини травня. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомив посол США при ОБСЄ Майкл Карпентер на брифінгу в Держдепартаменті, пише сайт телеканалу "CNN".

«До середини травня»: у розвідці США розповіли, яке рішення щодо Донбасу очікується у Кремлі

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Повідомляється, що розвідка США має у своєму розпорядженні перевірену інформацію про те, що Москва не відмовилася від своєї мети – окупації України. Насамперед йдеться, звичайно ж, про Донбас, який Кремль збирається анексувати до середини травня. Схожий донбаському сценарій окупанти хочуть провернути у тимчасово захопленій Херсонській області. Там також є плани створити "народну республіку".

У розвідданих США наголошується, що Росія має намір влаштувати показовий "референдум" на Донбасі про приєднання завойованих територій до РФ у середині травня. Далі за таким самим планом росіяни хочуть діяти в Херсоні.

Майкл Карпентер зазначив, що Росія вже зараз готує ґрунт для анексії. На окупованих територіях викрадають проукраїнських чиновників, представників органів місцевого самоврядування, які відмовляються йти на співпрацю з окупантами. Також зникають директори шкіл, журналісти.

У США також вважають, що Росія відключає інтернет, глушить мобільний зв'язок, щоби на окупованих територіях максимально ізолювати громадян України від інформації, а потім створити видимість "демократичного референдуму".

Читайте також на порталі "Коментарі" – війна в Україні – експерти розповіли, що чекати у другій половині травня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини