Головна Новини Суспільство події До Росії прибули елітні військові з Північної Кореї: чи можуть вони опинитися на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

До Росії прибули елітні військові з Північної Кореї: чи можуть вони опинитися на фронті

Жодних подробиць, включаючи мету візиту і те, де саме в Росії військові КНДР знаходяться, не повідомляється

9 липня 2024, 14:00 comments4887
Поділіться публікацією:

Північнокорейська елітна делегація військової підготовки нібито вирушила з візитом до Росії. Як передає портал "Коментарі", про це повідомило агентство Reuters, з посиланням на північнокорейські ЗМІ.

До Росії прибули елітні військові з Північної Кореї: чи можуть вони опинитися на фронті

Військові КНДР. Фото: із відкритих джерел

Автори матеріалу зазначили, що це стало першим військовим обміном між двома країнами з моменту підписання між російським диктатором Володимиром Путіним та його північнокорейським "колегою" Кім Чен Ином пакту про тіснішу військову співпрацю.

Агентство зазначило, що очолює делегацію офіцерів військової підготовки президент військового університету імені Кім Ір Сена Кім Гем Чоль – він начебто вилетів літаком у понеділок. Чи можуть ці військові брати якусь участь у так званій СВО, а насправді повномасштабній війні Росії проти України, не повідомляється.

Читайте також на порталі "Коментарі" — посилення співпраці між Північною Кореєю та Росією, особливо у військовій сфері, відбувається без згоди Китаю. Тому Пекін має висловити свою позицію щодо корейсько-російського партнерства, вважає експерт-міжнародник Олександр Краєв.

Експерт зазначив, що КНДР намагається виходити з-під орбіти Китаю. Зокрема, після приходу до влади Кім Чен Ин спочатку закрив, а потім узагалі зруйнував музей китайсько-корейської дружби та співробітництва.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Північна Корея готова відправити своїх військових на допомогу Росії у війні проти України, щоб дати їм реальний бойовий досвід, заявила головна консультант Національного інституту стратегічних досліджень Аліна Гриценко.

Вона нагадала, що вже більше року обговорюється можливість відправлення так званих інженерних військ, робітників чи будівельників із Північної Кореї до Донбасу. Цю ідею підтримує лідер КНДР Кім Чен Ин.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини