Головна Новини Суспільство події До Києва приїхав головний опонент Орбана: куди подався і що пообіцяв
commentss НОВИНИ Всі новини

До Києва приїхав головний опонент Орбана: куди подався і що пообіцяв

Петер Мадяр вшанував пам'ять загиблих українських бійців

11 липня 2024, 13:06 comments2597
Поділіться публікацією:

До української столиці приїхав лідер угорської опозиційної партії "Тиса" Петер Мадяр. Як повідомляє портал "Коментарі", про це політик сам повідомив у Facebook.

До Києва приїхав головний опонент Орбана: куди подався і що пообіцяв

Петер Мадяр. Фото: Facebook Peter Magyar

Згідно з повідомленням, Мадяр насамперед вирушив до стіни пам'яті біля Михайлівського собору. Там він вшанував пам'ять полеглих українських захисників.

Також політик провів онлайн включення із центру Києва. Також Мадяр приїхав до дитячої лікарні "Охматдит", де поспілкувався з керівництвом медустанови. Весь візит транслювався онлайн на сторінці політики у Facebook. Під час розмови з керівництвом лікарні Мадяр пообіцяв підтримати медичну установу.

Зазначимо, що напередодні Петер Мадяр на своїй сторінці у Facebook опублікував фото на тлі автомобілів швидкої допомоги. Він підписав знімок так: "Пункт призначення: Київ".

Напередодні політик анонсував свій візит, заявивши, що його метою буде гуманітарна акція на тлі російського удару по дитячій лікарні "Охматдит". Під час неї він привезе медичне обладнання та гуманітарну допомогу українським лікарням.

Крім того, Мадяр зробив внесок у розмірі 1 мільйона угорських форинтів (понад 112 тисяч гривень) до угорського фонду "Медспот", який також приєднається до допомоги українським лікарням.

"Вчорашня жахлива російська ракетна атака на дитячу лікарню в Києві шокувала всіх. Жодна дитина не воює. Це не їхня вина. Вони навіть не мали шансу вижити. Ми, угорці, праві та ліві, разом відкидаємо насильство та війну. Ми солідарні, що здоров'я та безпека дітей є нашим пріоритетом", — писав угорський політик.

Читайте також на порталі "Коментарі" – головний угорський опозиціонер Петер Мадяр заявив, що не підтримує надання військової допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини