Головна Новини Суспільство події До блоку з Росією офіційно вступили ще п'ять нових країн: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

До блоку з Росією офіційно вступили ще п'ять нових країн: деталі

Саудівська Аравія, Іран, Ефіопія, Єгипет та ОАЕ офіційно стали новими членами БРІКС

2 січня 2024, 17:17 comments8682
Поділіться публікацією:

П'ять нових країн офіційно вступили та стали повноцінними членами міждержавного об'єднання під назвою БРІКС. Як передає портал "Коментарі", про це пишуть Al Arabiya та Africanews.

До блоку з Росією офіційно вступили ще п'ять нових країн: деталі

БРІКС. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Саудівська Аравія офіційно розпочала своє членство у блоці БРІКС.

У серпні міністр закордонних справ Саудівської Аравії Фейсал ібн Фархан Аль Сауд заявив, що Королівство вивчить деталі до запропонованої дати приєднання 1 січня та ухвалить "відповідне рішення". Принц Фейсал бін Фрахан заявив, що БРІКС є "вигідним та важливим каналом" для зміцнення економічної співпраці.

Видання пише, що також до БРІКСу приєдналися Іран, Ефіопія, Єгипет та ОАЕ.

"Зростання БРІКС може означати зміну геополітичного ландшафту, хоча аналітики, як і раніше, не впевнені в тому, чи це розширення буде допомогою або перешкодою для членів БРІКС", — йдеться в матеріалі.

Деякі експерти кажуть, що розбіжності всередині групи можуть послабити процес ухвалення рішень та силу БРІКС загалом. Однак члени БРІКС сподіваються, що розширення призведе до "великого представництва економік, що розвиваються, і дасть шанс відійти від залежності від долара США".

Це міждержавне об'єднання, союз десяти держав: Бразилії, Росії, Індії, КНР, Південної Африки, ОАЕ, Саудівської Аравії, Ірану, Єгипту та Ефіопії.

Очікувалося, що до об'єднання може приєднатися також Аргентина, але країна офіційно відмовилася від вступу до БРІКСу.

Організація (співдружність держав) була заснована у червні 2006 року (як БРІК, BRIC), у рамках Петербурзького економічного форуму за участю міністрів економіки Бразилії, Росії, Індії, Китаю.

На серпень 2023 року 40 країн висловили зацікавленість у приєднанні до БРІКС, близько 20 із них офіційно звернулися з проханням про прийом.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у що може перерости БРІКС – чи є перспективи формування антизахідного блоку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

2 січня 2024, 17:53

мда, что сказать фашисткая рашка (молодцы) и патроны и ракеты производит. А мы Украинцы думаем что само собой рассосется тем временем еврейское правительство уничтожает Украину! США, НАТО, ООН все европа это вообще пустые аббревиатуры которым нужен новый перл харбор в самом центре США может тогда эти латентые бесполезные проснуться пока гегемония рашки растет. Жесть еще в прошлом году можно было рашку Украине остановить если бы оруже, авиация была, миротворцев дали или наемников. А так все идет по плохому концу... Надеемся на лучшее.

Ігор

2 січня 2024, 17:50

Одні постійно набувають нових бажаючих до співпраці. Нацисти не мають взагалі прагнучих співпрацювати з ними. Тільки тих, хто може пожаліти передивившись жалісні відосики корумпованих. Або банально використати бо інакше Росія далі піде, або Китай схоче повернути собі Тайвань, як Україна Крим, або Палестина не буде миритись з геноцидом ізраїльських терористів. Як каже посол Англії: "Ракетні атаки (тобто: коли вас вбивають) роблять вас сильнішими". Тепер у божих обрізаних будуть нові гасла: "Ми вас вбиваємо, щоб зробити сильнішими!", "Ми вас використовуємо на м'ясо, щоб зробити сильнішими!", "Ми вас обкрадаємо, щоб зробити сильнішими!", "Ви за нас воюєте, щоб стати сильнішими!" ...


Новини