Головна Новини Суспільство події До 24 градусів тепла, зливи та грози: синоптик озвучив прогноз погоди в Україні на кожен місяць весни
commentss НОВИНИ Всі новини

До 24 градусів тепла, зливи та грози: синоптик озвучив прогноз погоди в Україні на кожен місяць весни

Народний синоптик обіцяє майже літню погоду у квітні, похолодання в середині березня та травневі смерчі

21 лютого 2022, 09:55
Поділіться публікацією:

За словами народного синоптика Станіслава Щедріна, до кінця поточного місяця, який дивує українців теплою погодою, на зимові холоди не варто очікувати, однак у березні ще можливе зниження температури. Про це пише "Телеграф".

До 24 градусів тепла, зливи та грози: синоптик озвучив прогноз погоди в Україні на кожен місяць весни

Синоптик озвучив прогноз погоди в Україні на кожен місяць весни - фото з відкритих джерел

Синоптик зазначив, що в останні дні лютого температура повітря коливатиметься в межах від 4 градусів морозу до 5 градусів тепла вночі, і 5-10 градусів зі знаком "плюс" удень. У північній частині України прогнозується від +2...-7 градусів.

Приблизно такі самі погодні умови Щедрін прогнозує й у першій половині першого весняного місяця. При цьому вже з середини березня , з 16 числа, в Україну прийде незначне похолодання, яке супроводжуватиметься дощами та мокрим снігом. Погода погіршуватиметься приблизно до 20 числа, а потім у країну повернеться тепло та сонце. Такі погодні умови, найімовірніше, протримаються до кінця березня.

З початку квітня , за словами синоптика, в Україні знову похолодає. Вночі стовпчики термометрів можуть коливатися в межах +2... +4 градусів. У більшості регіонів, окрім південних, можливі заморозки до 3 градусів. Майже літня погода порадує українців з 5 квітня — майже по всій території країни температура становитиме до 18 градусів тепла, а на Півдні та Заході — до 24 градусів. При цьому тепло супроводжуватиметься сильними зливами, грозами та шквалами. В останні дні квітня температура повітря знову опуститься, але істотних опадів не варто очікувати.

Травень, за прогнозом Щедріна, буде переважно теплим. Проте не відкидає синоптик небезпечних погодних умов. Зокрема, потужні грози, сильні зливи, гради і в деяких областях навіть смерчі. Швидше за все, продовжує фахівець, у червні в Україні також очікуються сильні опади у вигляді злив.

Раніше на порталі "Коментарі" — Частину України накриють дощі: синоптики розповіли, де зіпсується погода.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини