Головна Новини Суспільство події Для медзакладів встановлять вимоги до мінімальної кількості пологів: що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Для медзакладів встановлять вимоги до мінімальної кількості пологів: що це означає

В Україні до пологових будинків встановлять нові вимоги та збільшать їм фінансування

22 грудня 2021, 08:17
Поділіться публікацією:

Для медзакладів встановлять вимоги до мінімальної кількості пологів: що це означає

В Україні зростає рівень смертності серед породіль, фото з відкритих джерел

В 2022 році буде оновлена робота пологових будинків в Україні. Зокрема, до них встановлять вимоги до кількості пологів, які там мають прийняти протягом року. Мінімальна кількість — 150 пологів за 365 днів. Про це повідомив голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.
Такі  вимоги встановлені через те, що пологовий будинок або перинатальний центр повинен не лише приймати породіль, а й лікувати немовлят, які народилися з ускладненнями. Тому до медзакладів Національна служба здоров'я також встановлює вимогу щодо кількості  врятованих життів малюків — не менше 30%.

За словами нардепа Радуцького, пологовий будинок має надавати високоспеціалізовану допомогу, мати сучасне обладнання та ефективно функціонувати. Тому на медзаклади чекає об'єднання задля утворення спеціалізованих центрів для матерів та дітей.

З 2022 року буде розширена програма ранньої діагностики рідкісних хвороб у немовлят. Дітей будуть перевіряти на 21 захворювання, що передається у спадок. Поки що для медзакладів закуповують обладнання та реагентів. В наступному році буде відкрито реєстр орфанних пацієнтів. Крім того, НСЗУ збільшить фінансування пакетів допомоги для таких медзакладів, а саме: ведення вагітності та медична допомога у складних неонатальних випадках.

Також депутат розповів яка ситуація з рівнем народжуваності. За статистичними даними, щороку зменшується кількість пологів на 10-30 тис. Останнім часом зріс рівень смертності жінок під час вагітності, пологів та у післяпологовий період з 14,95 (на 100 тис населення в 2019 р.) до 21,51 в 2020 р. Протягом року померло немовлят 1469. Лідер за рівнем смертності немовлят — Дніпропетровська область (112).

Як повідомляв портал "Коментарі", президент відповів на петиції щодо скасування карантину та вакцинації від COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини