Головна Новини Суспільство події В Україні для деяких категорій іноземців скасують самоізоляцію
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні для деяких категорій іноземців скасують самоізоляцію

Люди, що проїжджають транзитом через територію України протягом 48 годин, самоізоляції не потребуватимуть

15 вересня 2021, 17:55
Поділіться публікацією:

З 20 вересня іноземці та особи без громадянства, що проїжджають повз території України, звільняються від самоізоляції, повідомляється на сайті Державної прикордонної служби. 

В Україні для деяких категорій іноземців скасують самоізоляцію

Державна прикордонна служба, фото з відкритих джерел

Іноземці без ізоляції зможуть перебувати на території України до 48 годин. Також для них необов'язковим буде тестування. Але для людей, що їдуть в Україну, правила залишаються незмінними. Іноземним громадянам та власникам посвідки на проживання, які цілеспрямовано прямують до України необхідно мати документ, що свідчить про щеплення однією чи двома дозами вакцини проти коронавірусу, які дозволені в Україні. Або ж це може бути ковід-сертифікат, негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше ніж за 72 години до в'їзду. Також довідки про вакцинацію потрібно показувати і дітям від 12 років. 

У решті випадків буде потрібна обов'язкова самоізоляція. Невакцинованим іноземцям у Державній прикордонній слкжбі радять встановити додаток для контролю самоізоляції "Вдома". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прикордонники посилять обмеження для осіб, які приїжджають з Росії й Індії. Все через поширення штаму коронавірусу "Дельта" у цих країнах. ті, хто приїхав з Росії, Індії й перебував там більше тижня, мають обов'язково пройти самоізоляцію, незважаючи на негативний результат ПЛР-тесту після в'їзду.  Іноземці та громадяни, що прибули з інших країн, зможуть вийти із самоізоляції після перетину кордону, якщо тести будуть негативними. Норма поширюється й на тих, хто приїхав з тимчасово окупованих територій. Українці, що прибули з Донбасу, Луганщини, Криму зможуть пройти експрес-тест на коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини