Головна Новини Суспільство події Для чого Україні будівництво нових атомних енергоблоків та що з цього приводу думають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Для чого Україні будівництво нових атомних енергоблоків та що з цього приводу думають українці

Два десятки атомних енергоблоків з малими модульними реакторами SMR-160 планують збудувати в Україні. Відповідну угоду уклали НАЕК "Енергоатом" та американська компанія Holtec International

1 травня 2023, 12:50
Поділіться публікацією:

За словами президента "Енергоатома" Петра Котіна, будівництво ММР дасть змогу замінити знищені загарбниками внаслідок війни, теплоенергетичні потужності та досягти цілей декарбонізації. До березня 2029 року має відбутися підключення першого пілотного проєкту до мережі.

Для чого Україні будівництво нових атомних енергоблоків та що з цього приводу думають українці

26,1% українців переконані, що будівництво нових ММР має сенс

Як повідомляють "Коментарі", з посиланням на "Пульс тижня" громадяни України висловили власну думку щодо зведення ММР.

Так, на запитання: "чи чули про плани будівництва нових атомних енергоблоків", — 44, 8% опитаних зауважили, що таку інформацію вони "почули вперше";  30,9% респондентів заявили, що "знають про це"; "щось чули, проте не певні" – 24,3% українців.

На запитання: "чи потрібно Україні будувати нові атомні енергоблоки", — 32,2% громадян повідомили, що  "швидше потрібно"; 26,1% відповіли "дуже потрібно"; 18,9%  окреслили "швидше не потрібно"; "важко відповісти" на поставлене запитання виявилось 17,4% опитаним; а 5,4% — переконані "точно не потрібно".

Як додамо, задля реалізації проєкту та кращої координації дій буде створено Спільний офіс, де працюватимуть не лише представники НАЕК "Енергоатом" та американської компанії Holtec International, а й інших світових організацій.

Читайте також на сайті "Коментарі", — через війну 7,1 мільйонів людей в Україні потрапили за межу бідності. А це кожен четвертий українець. Таким чином, щабель української бідності піднявся з  5,5% до 24,2% у 2022 році, що спровокувало скрутне становище для мільйонів громадян України. Якщо у місті умови для життя є більш менш комфортними навіть у період війни, то у селі – дуже відчутно наслідки зубожіння. Неабиякою проблемою там є відсутність ринку праці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини