Головна Новини Суспільство події Дитсадки та початкова школа будуть працювати: нова постанова Кабміну
commentss НОВИНИ Всі новини

Дитсадки та початкова школа будуть працювати: нова постанова Кабміну

Дошкільнята та учні початкової школи відвідуватимуть освітні заклади

22 вересня 2021, 21:25
Поділіться публікацією:

Уряд прийняв постанову "Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України" від 22 вересня 2021 р. № 981. Документ передбачає внесення змін зокрема й до"карантинної" постанови від 9 грудня 2020 р. № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”. Про це повідомляє РБК-Україна.

Дитсадки та початкова школа будуть працювати: нова постанова Кабміну

Садки і початкова школа працюватимуть у всіх зонах, фото з відкритих джерел

Відповідно до внесених змін, спеціальні заклади, заклади дошкільної освіти та початкова школа у закладах загальної середньої освіти будуть працювати у всіх зонах карантину, незважаючи на кількість вакцинованих вихователів та учителів. Вимоги стосовно вакцинації стосуватимуться усіх інших класів загальноосвітніх шкіл.

З 23 вересня Україна стане "жовтою" й більшість школярів перейдуть на дистанційне навчання, крім учнів спеціальних закладів та учнів початкових класів (з 1 по 4 клас). Нагадаємо, що обов'язкова вакцинація від COVID-19 вводиться для працівників навчальних закладів, міністерств, органів влади і місцевих державних адміністрацій.

Якщо у групі чи класі хтось із дітей захворів, то група та клас йдуть на самоізоляцію. Якщо в школі 50% класів на самоізоляції, то школа закривається на карантин. Крім того, адміністрація закладів не має права вимагати довідку про ПЛР-тестування дитини.

Як повідомляв портал "Коментарі", політичний і економічний експерт Growford Institute Валерій Клочок вважає, що введення нових обмежень, враховуючи зростання захворюваності на коронавірус, було очікуваним. За його словами, одним з ефективних методів боротьби є вакцинація. Навіть незважаючи на певні антивакцинні настрої частини суспільства, адже абсолютна більшість тих, хто потрапляє в лікарні з коронавірусом,  невакциновані люди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини