Головна Новини Суспільство події Дипломатична ситуація та санкції проти Росії: хто ще виступив проти агресора
commentss НОВИНИ Всі новини

Дипломатична ситуація та санкції проти Росії: хто ще виступив проти агресора

Санкції проти Росії: хто ще запроваджує

2 березня 2022, 13:40
Поділіться публікацією:

Станом на 2 березня дві країни закривають порти для Росії(Канада і Великобританія), ще дві країни долучилися до закриття неба для Росії( Чорногорія, США). Про це повідомляють в прес-службі Кабінету міністрів.

Дипломатична ситуація та санкції проти Росії: хто ще виступив проти агресора

Фото ілюстративне / Pixabay

Компанія Nord Stream 2 AG, оператор Північного Потоку 2 оголосила себе банкрутом через дію санкцій. Чорногорія приєдналася санкцій ЄС у повному обсязі. Нью-Йоркська біржа і Nasdaq призупинили торги акціями Яндекс, Ozon та ще багатьох інших російських компаній. Apple зупинила свою роботу в Росії. В компанії заявили, що призупинили всі продажі продуктів у Росії та експорт до країни-агресора. Apple Pay та інші послуги обмежені для росіян.

RT News і Sputnik News не можна завантажити з App Store за межами Росії. Відключено відображення дорожнього руху в реальному часі на Apple Maps в Україні як запобіжний захід для громадян України.

Велика Британія оголосила про те, що запровадить санкції проти Білорусі. Депутати Європарламенту одноголосно підтримали резолюцію, що  засуджує військові дії РФ та закликає до жорстких санкцій проти Росії.

Ірландські лізингові компанії AerCap, SMBC Aviation Capital, Avalon розривають угоди з російськими авіакомпаніями. Компанії Paramount, Disney, Sony Pictures і Warner Bros не показуватимуть свої фільми у РФ. Каннський фестиваль не прийматиме делегацію Росії. Компанія Nike більше не продає продукцію Росії. Компанія BMW зупиняє виробництво автомобілів у Калінінграді й не буде постачати авто Росії.

З посади віце-президента Виконавчої ради Всесвітньої продовольчої програми прибрали представника РФ при Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН. Мюнхенська опера розірвала контракт з Валерієм Гергієвим, що підтримував Путіна.

Гуманітарну допомогу надають: Канада (100 мільйонів доларів), Франція (100 мільйонів євро), Фінляндія (8,2 мільйона євро) для Управління Верховного комісара ООН у справах біженців та Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні; Латвія (1,2 мільйона євро).

7-8 березня Міжнародний суд ООН проводитиме слухання за позовом України проти РФ щодо порушення Росією Конвенції про запобігання злочину геноциду. Європейський суд з прав людини виніс рішення та наказав РФ припинити напади та бомбардування цивільних об’єктів в Україні. Прокурор Гааги розповів, коли розпочне розслідування проти злочинів РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини