Головна Новини Суспільство події Держдеп відреагував на заяву РФ про український слід у антиєврейських погромах у Дагестані
commentss НОВИНИ Всі новини

Держдеп відреагував на заяву РФ про український слід у антиєврейських погромах у Дагестані

Держдеп США назвав абсурдом звинувачення росіян на адресу України

31 жовтня 2023, 07:15
Поділіться публікацією:

Спроби російського керівництва зробити Україну причетною до антиєврейських погромів в аеропорту Махачкали, що в Дагестані, неможливо сприймати серйозно, бо це є абсурдом. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив представник Держдепу США Метью Міллер.

Держдеп відреагував на заяву РФ про український слід у антиєврейських погромах у Дагестані

Метью Міллер. Фото: з відкритих джерел

Спікер МЗС РФ Марія Захарова раніше розповіла журналістам, що події в Дагестані стали наслідком "спланованої та здійсненої ззовні провокації", у якій ключову роль відіграв "київський режим". Як доказ вона навела реакцію президента Володимира Зеленського на події, яку той опублікував у соцмережах.

"Я бачив їхні заяви зі звинуваченням України. Це абсурд, звісно ж", – лаконічно прокоментував представник Держдепу.

Метью Міллер додав, що Росія має притягнути до відповідальності винних у антиєврейських заворушеннях у Дагестані напередодні.

Зазначимо, в аеропорту Махачкали (Дагестан) увечері 29 жовтня спалахнули антисемітські протести та погроми. Президент України Володимир Зеленський заявив, що все, що відбувається – це частина поширеної в Росії культури ненависті до інших народів, яка пропагується державним ТБ, експертами та владою. В оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW) зазначається, що через погром у Махачкалі путінському режиму, схоже, буде важко запевнити виборців, що ситуація під контролем. А також переконати єврейську аудиторію, що їх меншості у безпеці (попри свої зусилля представити Росії як релігійно толерантну країну). Експерти проаналізували те, що відбувається для видання "Коментарі".

Читайте також на порталі "Коментарі" – від чого залежатимуть події на фронті: яке завдання намагаються виконати Україна та РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини