Головна Новини Суспільство події Державна прикордонна служба надала роз'яснення щодо перетину кордону в деяких випадках
commentss НОВИНИ Всі новини

Державна прикордонна служба надала роз'яснення щодо перетину кордону в деяких випадках

Державна прикордонна служба пояснює, як виїджати українцям

7 березня 2022, 17:49 comments1136
Поділіться публікацією:








Державна прикордонна служба відповідає на деякі питання  щодо перетину кордону. За словами начальника відділу організацій прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Ігоря Матвійчука, будь-які документи приймаються на кордоні: й протерміновані закордонні паспорти й внутрішні паспорти, й свідоцтва про народження.

Державна прикордонна служба надала роз'яснення щодо перетину кордону в деяких випадках

Фото Дердавно

"Важливе питання – це діти. Діти неповнолітні, самі не зможуть перетнути (кордон — ред.). Ми будемо вживати всіх заходів, щоб ідентифікувати дорослих. Якщо супроводжують бабусі, рідний дядько чи тітка", — повідомляє Матвійчук.

А якщо сусіди чи знайомі супроводжують дитину, то перетин кордону доволі проблемний.

"Зараз загальне правило якось визначити важко. Ми в кожній ситуації розбираємось. По можливості встановлюємо контакти з батьками. В тому числі бувають організовані групи – вивозять з дитбудинків, є складнощі з багатьма документами. Дивлячись який регіон, чи там є можливість такі документи виготовити чи це регіон, де окупант зараз вже повністю і немає можливості для роботи державних органів і установ. Все індивідуально", — говорить чиновник.

Наразі прикордонники працюють в надзвичайному режимі, багато людей залучено для того, щоб гуманітарну катастрофу цивілізовано вирішувати.

"Зробити можливість повернення в Україну, щоб ми зрозуміли, хто повертається в Україну і щоб це було швидше і простіше. Тому що ми аналізуємо, що це буде процес повернення. Відповідно ми повинні знати, хто і куди виїхав", — повідомляє Матвійчук.

Як повідомляв портал, українці можуть перемикатися між мобільними мережами в режимі роумінгу, щоб бути на зв'язку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://dpsu.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини