Головна Новини Суспільство події Держава заплатить 50% вартості навчання усім охочим здобути ІТ-професію: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Держава заплатить 50% вартості навчання усім охочим здобути ІТ-професію: подробиці

В Україні в ІТ-сфері працює понад 250 тисяч людей

8 лютого 2022, 00:50 comments1469
Поділіться публікацією:

Очільник  Мінцифри обіцяє допомогти пожвавити напрямок  високих  технологій,  підготувавши для ринку праці потрібних фахівців. Про майбутню ІТ-освіту українців  та пожвавлення ринку високих технологій  розказав  представникам ТСН міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Держава заплатить 50% вартості навчання усім охочим здобути ІТ-професію: подробиці

Половину навчання заплатить держава (фото з відкритих джерел)

За словами посадовця, вже за три роки може вирости кількість нових робочих  місць і становити 150-200 тисяч. Щоб був вибір на ринку праці, представники Мінцифри  планують  стимулювати українську молодь здобувати  відповідні професії.

За словами  Михайла Федорова,  в нашій країні потрібно сфокусуватись саме на  ІТ-освіті. Зокрема, він планує змінювати цей перспективний напрямок, здійснити 15 конкретних кроків вже цього року.Для прикладу, 50 відсотків вартості такого навчання сплатить  міністерство для абітурієнтів, які оберуть ІТ-спеціальність. Це будуть світчери-люди, які не мають ІТ-освіти, але мають бажання працювати в цій галузі і заробляти гроші.

 Представник уряду наголосив, що платня фахівців ІТ-сфери починається від 2 тисяч доларів.

 Федоров  резюмував, що у вітчизняній галузі ІТ великі зарплати, тут зайняті 250 тисяч фахівців і відчувається брак спеціалістів. Тому завдання влади стимулювати і надати допомогу, розвиваючи цей напрямок. Тому що сюди, в український ІТ-напрямок  будуть залучатись гроші з усіх куточків світу.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Федоров оголосив дату, коли почнуть нараховувати 1000 гривень за вакцинацію неповнолітнім.Держава розпочне виплачувати 1000 гривень за повний курс вакцинації від коронавірусу громадянам України від 14 років уже з найближчого понеділка, 7 лютого 2022 року.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини