Головна Новини Суспільство події Дерев'яний будинок пережив масштабні пожежі на Гаваях. Названа головна причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Дерев'яний будинок пережив масштабні пожежі на Гаваях. Названа головна причина

Власники будинку говорять про диво та не можуть повірити, що він не згорів, а експерти пояснюють, що це чудовий приклад пожежної безпеки.

23 серпня 2023, 09:20 comments1277
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Дерев’яний будинок, якому майже 100 років зміг пережити пожежу на острові Мауї на Гаваях. Власники будинки не можуть пояснити, як це сталось, однак експерти вказують, що фото все пояснює. Цей випадок може стати важливим для домовласників.

Дерев'яний будинок пережив масштабні пожежі на Гаваях. Названа головна причина

Вцілілий будинок на Гаваях після пожежі. Фото: Патрік Т. Феллон/Getty Images

Масштабні лісові пожежі на початку серпня практично спустошили весь історичний регіон Лахайна на Гаваях перетворивши майже всі будівлі на попіл. Але один дерев'яний будинок, який був у центрі цього кошмару, виявився неушкодженим.

Експерти вказують, що цей будинок може стати важливим уроком пожежної безпеки. Власники будинку були здивовані, що їх будинок лишився цілим, адже вони не доклали жодних зусиль, аби вберегти його. Один з власників Тріп Міллікін розповів, що фотографія, яка потрапила у ЗМІ схожа на фотошоп, адже важко повірити, що білий будинок із червоним дахом у центрі згорілої території, яка вкрита уламками.

Власники будинку Тріп Міллікін і його дружина Дора розповіли, що будинок придбали у 2021 році, а побудований він був ще в 1925. Будинок і територія була занедбана, але власники вирішили відновити його. Вони обклали територію навколо дерев’яного будинку камінням, а дах замінили на металевий. Таким чином вони випадково зробили будинок більш стійким до пожеж.

Консультант із пом’якшення лісових пожеж Пет Дурланд розповідає, що "це не диво чи удача" і кожен міг зробити те саме. Дурланд пояснює, що необхідно створити територію не менше 1,5 метра навколо будинку, яка повністю не містить сухої трави або сміття. Потрібно тримати дах і водостоки в чистоті, а також забрати з веранд і патіо легкозаймисті матеріали. Крім того, експерт рекомендує встановити у вентиляційних отворах негорючі сітки, які зможуть врятувати від часток вугілля, які літають у повітрі під час пожежі.

"Люди зазвичай думають, що це велика стіна полум’я, яка спалює будинки, але часто першопричиною є вуглинки", — говорить радниця з питань лісового господарства Сюзі Кочер.

Кочер вказує ще кілька причин, чому будинок не згорів під час пожежі. Частково це пов'язано з вигідним розташуванням, адже океан захищає частину їх подвір’я. Крім того, між будинками багато місця, а відсутність сухого листя, мульчі та гілок занадто близько до будинку означає, що вогонь не матиме поживи, щоб розгорітись.

"Якщо кущі та чагарники, особливо легкозаймисті, знаходяться поруч із вашим будинком, і вуглинки підпалили їх, тепло може розбити вікно та проникнути звідти в будинок", — сказала Сюзі Кочер.

Власники будинку Тріп і Дора Міллікіни розповіли, що планують зробити з будинку притулок для своїх сусідів, які втратили домівки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про поліцію Таїланду, яка виявила велику партію контрабанди лусок тварини, що перебуває під загрозою вимирання.

Також "Коментарі" писали, що громадянка Польщі намагалась вивезти з України чоловіка, накривши його ковдрою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини