Головна Новини Суспільство події Депутати проголосували за повернення надбавок: скільки вони отримуватимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Депутати проголосували за повернення надбавок: скільки вони отримуватимуть

Верховна Рада підтримала постанову про визначення розміру заробітної плати народному депутату

21 лютого 2022, 11:10
Поділіться публікацією:

Депутати проголосували за повернення надбавок: скільки вони отримуватимуть

Верховна Рада, фото з відкритих джерел

Народні обранці проголосували за постанову "Про реалізацію окремих положень Закону України "Про статус народного депутата України". В цьому документі йдеться про збільшення посадових окладів народних депутатів.

Отже, відповідно до документу, депутати отримуватимуть оклад в розмірі 10 прожиткових мінімумів (5481 грн з 1 січня 2022 року) та  надбавку у розмірі, що діяв на 1 січня 2020 року, тобто в розмірі 100% від окладу. Таким чином, оклад депутата складає 54 810 грн в місяць. якщо він отримуватиме надбавку в розмірі 100% від окладу, то це вийде 109 620 грн.

Також посадові оклади перших заступників, заступників голів комітетів, секретарів комітетів, перших заступників, заступників голів депутатських фракцій, голів підкомітетів буде збільшено на 3% від окладів політиків, що не обіймають ніяких посад( оклад 56454 грн).

Очільники комітетів, фракцій отримуватимуть на 5% більшу зарплатню (оклад 57550 грн). Збільшено також виплати й членам президії парламенту. Так, заступник спікера буде отримувати на 10 % більше(оклад 60291 грн); віце-спікер – на 15%(оклад 63031 грн), спікер – на 20%(оклад 65772 грн).

Консультанти нардепів будуть отримувати "29,2 прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року",  а також "інші надбавки та доплати".

Тепер замість комітету розміри надбавок для нардепів визначатиме Апарат Верховної Ради України.

"Постанова набирає чинності з дня набрання чинності закону №2041-ІХ "Про внесення змін до Закону України "Про статус народного депутата України" та застосовується з 1 січня 2022 року", — йдеться в тексті.

Як повідомляв портал "Коментарі", українці визначилися із сумою зарплати, яка б давала їм можливість безбідно та з упевненістю у завтрашньому дні жити та працювати. Ця сума становить від 25 до 35 тисяч гривень щомісяця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

алекс

21 лютого 2022, 11:37

мне кажется, отсечь всем головы было бы гораздо дешевле для простого украинского народа :-)


Новини