Головна Новини Суспільство події День перемоги 8 травня: чи підтримують таке рішення українці
commentss НОВИНИ Всі новини

День перемоги 8 травня: чи підтримують таке рішення українці

Чи згодні українці з ініціативою Володимира Зеленського відзначати День перемоги 8 травня.

15 травня 2023, 13:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський пропонує перенести відзначення Дня перемоги з 9 травня на день раніше – 8 травня. Портал "Коментарі" з посиланням на дослідження компанії Active Group дізнався, чи підтримують таку пропозицію Зеленського громадяни України.

День перемоги 8 травня: чи підтримують таке рішення українці

Президент пропонує відзначати День перемоги 8 травня

Під час відеозвернення до Дня перемоги Володимир Зеленський повідомив про новий законопроєкт, який передбачає перенесення святкового і неробочого дня з 9 травня на 8 травня. Таку ініціативу президент України пояснює тим, що 8 травня будуть відзначати День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

"Саме 8 травня більшість народів світу згадує велич перемогу над нацизмом. Саме 8 травня світ вшановує пам'ять усіх, чиї життя забрала війні. Саме 8 травня набрав чинності Акт про беззастережну капітуляцію вермахту" — розповів Зеленський.

Компанія Active Group провела опитування за допомогою онлайн-опитування та з’ясувала, чи підтримують українці ініціативу Володимира Зеленського відзначати 8 травня День пам’яті та перемоги. Згідно з дослідженнями 75,5% українців повністю або частково підтримують таке рішення, тоді, як протилежний варіант обрали 15,6%.

День перемоги 8 травня: чи підтримують таке рішення українці - фото 2

Понад 80% опитаних вказали, що чули про ініціативу президента України Володимира Зеленського перенести відзначення Дня перемоги на 8 травня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому Акт про капітуляцію Німеччини був підписаний 7 травня, але День перемоги відзначають у Європі 8 травня, а в деяких країнах, що були під окупацією Радянського Союзу — це 9 травня.

Також "Коментарі" писали про лідерів країн, які приїхали в Росію на військовий парад до Володимира Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pulsweek/153
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини