Головна Новини Суспільство події День Конституції України: історія і традиції свята
commentss НОВИНИ Всі новини

День Конституції України: історія і традиції свята

Історія і традиції святкування Дня Конституції

26 червня 2021, 11:54
Поділіться публікацією:

У прийдешній понеділок в Україні святкуватимуть одне з найголовніших свят країни — День Конституції. Щорічно він відзначається 28 червня. Журналісти видання "Коментарі" розкажуть, що важливо знати про це свято.

День Конституції України: історія і традиції свята

День Конституції України - фото: з відкритих джерел

Історія свята

28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла Конституцію України, першу Конституцію незалежної держави. У ніч на 28 червня парламентарії працювали над статтями проєкту, врахувавши всі зауваження президента. Ухвалення Конституції — важливий крок у забезпеченні прав українців. З тих самих пір щорічно в країні відзначається це свято. Також цей день є офіційним вихідним.

Цікавий факт: Україна прожила п'ять років як незалежна держава без Конституції. Також наша країна стала останньою з пострадянських, яка прийняла Конституцію.

Традиції

Влада разом з активістами з кожним роком намагаються все більше показати людям важливість цього свята. На честь Дня Конституції проводяться різні патріотичні заходи та, звичайно ж, звучать привітання українців від представників держави.

Також до Дня Конституції щорічно вулиці міст починають "наряджати" українськими прапорами.

Святкування

В цей день, як правило, у всіх містах України проходять святкові заходи, фестивалі, концерти з запрошеними зірками та т.п. У столиці, наприклад, офіційне святкування розпочнеться з покладання квітів до пам'ятника Пилипу Орлику.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, яке нове свято Україна тепер  відзначає 14 травня, а також про те, що восени в Україні з'явиться нове свято.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини