Головна Новини Суспільство події День Гідності та Свободи: експерти розповіли про перемоги та поразки України
commentss НОВИНИ Всі новини

День Гідності та Свободи: експерти розповіли про перемоги та поразки України

Експерти оцінили для видання «Коментарі» важливість цієї дати

21 листопада 2021, 12:44
Поділіться публікацією:

З 2017 року 21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, присвячений Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років. Експерти оцінили для видання "Коментарі" важливість цієї дати, а також розповіли, що слід зробити, щоб ситуація з істиною свободою в Україні змінилася на краще.

День Гідності та Свободи: експерти розповіли про перемоги та поразки України

День Гідності та Свободи - фото з відкритих джерел


Патріоти та всі учасники Революції Гідності були та залишаються головними представниками української незалежності.


Кандидат політичних наук, політичний експерт Дмитро Гаврилюк наголошує, що патріоти та всі учасники Революції Гідності були та залишаються головними адептами української незалежності.


"Не 95 квартал, не Ахметов, не Коломойський, не інші манкурти з українською пропискою ніколи не цінуватимуть чи виявлятимуть повагу до Революції Гідності та її здобутків, – впевнений експерт. – Звісно, цього дня ми повинні постійно доводити правоту відомої киянки Голди Мейєр (колишня прем'єр-міністр Ізраїлю, – прим. ред.), яка зазначала, що "нікому, крім вас, ваша держава не потрібна, ніхто, крім вас, його не розвиватиме". Важливо не дати забути молодим українцям про роль Небесної сотні, про неймовірну згуртованість і солідарність патріотів, яка була у 2013-2014 роках – і зараз частково має місце".


На думку Дмитра Гаврилюка, слід зробити низку кроків (дій), щоб ситуація в Україні стала кращою.


"По-перше, треба любити Україну як батьківщину, як найвищу цінність для громадянина.

По-друге, не боятися та бути готовим у разі потреби виконати свій громадянський обов'язок і захистити його незалежність, якщо психопат із Кремля вирішить піти на українців силою.

По-третє, не голосувати за Зеленського на чергових (а якщо він почне передчасно нервувати – на дострокових) президентських і парламентських виборах, не голосувати за "слуг народу", бо найбільш деструктивного політика та нерішучого головнокомандувача не знайти.

По-четверте, підтримуватиме українську армію, волонтерів, проактивні громадські рухи. Донатити (підтримувати грошима) останні, долучатися до їхніх ініціатив. Контролювати свою місцеву владу до останньої гривні та весь час їх каденції. Не голосувати за проросійські партії на кшталт ОПЗЖ, "Наші" (Мураєва), партію Шарія тощо, – вважає Дмитро Гаврилюк. 

Важливо не бути сором'язливим малоросом. Спілкуватися українською, вчити її. Дослідити свою історію, аналізувати факапи попередників, цінувати надбання Революції Гідності – свободу і гідність, за які завжди треба боротися та цінувати. Адже навіть у 21 столітті немає гарантії, що до влади не прийдуть посередні політики, які були посередні коміки та навіть посередні патріоти України".


Потрібно повністю змінити напрям внутрішньої та зовнішньої політики


Нардеп IV та V скликань, директор Українського центру соціальної аналітики Євген Філіндаш називає Євромайдан державним переворотом – кривавим, незаконним та антиконституційним.


"Його прямим наслідком стали події у Криму, масове вбивство людей в Одесі 2 травня 2014 року, війна на Донбасі, розвал економіки, зубожіння більшості громадян і загальна деградація країни. Замість гідності Україна набула принизливого статусу неоколонії, керованої Заходом, замість свободи – неконституційних заборон на ідеологію (так звана декомунізація), репресій проти незгодних з євромайданним режимом, дискримінації російської мови, утисків свободи слова та позасудових закрить ЗМІ", – вважає Євген.


На його думку, щоб змінити ситуацію на краще, потрібно для початку на державному рівні визнати все це, повністю змінити напрям внутрішньої та зовнішньої політики, повернути Україні суверенітет.

"Також слід судити організаторів Євромайдану та представників влади, які руйнували та продовжують руйнувати країну", – резюмує експерт.


Нагадаємо, Офіс Генерального прокурора інформує про нові підозри у справі розстрілів мітингувальників на Майдані під час Революції Гідності. Дев'яти особам – фігурантам розслідування злочинів у 2014 році повідомлено про нові підозри та заміну попередніх.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини