Головна Новини Суспільство Кримінал Нове рішення у справі Майдану - офіс Генпрокурора
commentss НОВИНИ Всі новини

Нове рішення у справі Майдану - офіс Генпрокурора

Розслідування злочинів проти мітингувальників триває

9 листопада 2021, 17:53
Поділіться публікацією:

Офіс Генерального прокурора інформує про нові підозри у справі розстрілів мітингувальників на Майдані під час "Революції Гідності".

Нове рішення у справі Майдану - офіс Генпрокурора

Офіс Генерального прокурора приймає нові рішення у справі Майдані - ілюстративне фото з мережі

Дев'ятьом особам – фігурантам розслідування злочинів правоохоронців у 2014 р. – повідомлено про нові підозри та заміну попередніх. 

У одній із справ розглядають діяльність  колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, керівника ГУ МВС України у м. Києві Валерія Коряка, командира київського спецпідрозділу "Беркут" Сергія Кусюка, а також їхніх заступників. Їх підозрюють у тому, що у лютому 2014 р. вони входили до складу групи, яка вчинила низку злочинів: перешкоджали мітингувальникам, перевищували свої службові повноваження, вбивали, завдавали тілесних ушкоджень та організовували терористичні акти. Фігурантам пред'явлено підозру відповідно до 18 статей Кримінального кодексу України.

Нова підозра, оголошена Прокуратурою, стосується терористичного акту 18 лютого. У той день відбувалась хода демонстрантів на підтримку обмежень повноважень Януковича. В результаті загинуло четверо мирних громадян. Максимальний термін покарання за злочин у ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу – 15 років ув'язнення або довічне.

Стосовно того ж періоду триває слідство проти міністра оборони України Павла Лєбєдєва, командувача внутрішніх військ ВМС Дениса Березовського, голови СБУ Олександра Якименка та його заступника. Розглядається те, що вони, ймовірно, робили для припинення протестів та утримання при владі Віктора Януковича. Підозрюється, що вони організували розгін демонстрантів за допомогою спеціальних засобів, військової техніки та зброї. Внаслідок цього у центрі Києва з 18 по 20 лютого 2021 р. загинуло 67 громадян України, постраждало більше тисячі цивільних осіб та правоохоронців.

Про затримання очільника незаконної в'язниці "Ізоляція", яке провело СБУ у Києві, видання "Коментарі" повідомляло раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

9 листопада 2021, 23:18

Лучше бы пидорасы из прокуратуры расследовали расстрел недоумков на институтской! А то свои расстреляли тупых баранов, а власть покрыла и замяла! Я такую власть на ху@ вертел!


Новини