Головна Новини Суспільство події Демобілізація в Україні: у Міноборони розповіли, яке рішення очікувати найближчими місяцями
commentss НОВИНИ Всі новини

Демобілізація в Україні: у Міноборони розповіли, яке рішення очікувати найближчими місяцями

Законопроект про демобілізацію можуть внести до Ради протягом найближчих місяців

13 квітня 2024, 15:32 comments1220
Поділіться публікацією:

Законопроект про демобілізацію військовослужбовців уже розробляється. Його можуть внести до парламенту найближчими місяцями. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

Демобілізація в Україні: у Міноборони розповіли, яке рішення очікувати найближчими місяцями

Демобілізація. Фото: з відкритих джерел

"Готувати цей законопроект будуть спільно з Міністерством оборони України, а також представниками Генштабу. Він уже в роботі, і найближчими місяцями з'явиться версія, яка потім потрапить до парламенту", — зазначив Лазуткін.

За його словами, вже є певні напрацювання щодо законопроекту про демобілізацію, тому що ця тема і важлива, і чутлива для суспільства. Саме тому в Міноборони розуміють, що зараз людям, які перебувають на лінії бойового зіткнення, потрібно давати перепочинок, водночас замінити людей, які мають бойовий досвід, потрібно з огляду на багато різних моментів, у тому числі їх треба замінити підготовленими бійцями.

Як нагадав Дмитро Лазуткін, раніше була інформація, що законопроект про демобілізацію буде готовий за вісім місяців, але терміни можуть змінитися.

"Можна говорити про те, що це станеться, напевно, швидше. Але треба усвідомлювати, що одна справа — розробити законопроект, а потім провести його через парламент", — зазначив спікер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — цього тижня Верховна Рада України зуміла нарешті вжити в цілому мобілізаційного законопроекту №10449, в якому дещо посилили заходи щодо ухилистів, але не дали ходу демобілізації. Він став черговим у низці подібних, спрямованих на ефективніший мобілізаційний процес. Раніше було прийнято (і підписано президентом) документ про електронний реєстр військовозобов'язаних, резервістів та призовників, закон про зниження мобілізаційного віку з 27 до 25 років, скасовано категорію "частково придатний". Як оцінюєте зміни мобілізаційних підходів? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини