Головна Новини Суспільство події Декомунізація "Батьківщини-матері": стало відомо, що буде із радянським гербом
commentss НОВИНИ Всі новини

Декомунізація "Батьківщини-матері": стало відомо, що буде із радянським гербом

Регулятор надав дозвіл на заміну радянського герба на герб України на монументі "Батьківщини-матері"

13 липня 2023, 13:32
Поділіться публікацією:

Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ) схвалила ремонт щита монумента "Батьківщина-мати" у Києві. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у Facebook.

Декомунізація "Батьківщини-матері": стало відомо, що буде із радянським гербом

Декомунізація "Батьківщини-матері". Фото Twitter віце-прем'єр-міністра з відновлення Олександра Кубракова

"Проєктними рішеннями передбачається влаштування Тризуба на щиті монумента, який відповідає зображенню на малому Державному Гербі України. Тризуб замінить старий радянський герб", — повідомили у міністерстві.

Замовником будівництва виступає Національний музей історії України у Другій світовій війні. Терміни початку робіт з демонтажу радянського герба та встановлення герба України не вказуються.

Варто зазначити, що монумент "Батьківщина-мати" споруджений у 1981 році. По висоті серед усіх монументальних скульптур у Європі нашій Батьківщині-матері немає рівних.

У міністерстві також звернули увагу, що українці вже висловилися щодо того, як бути з радянським гербом на монументі "Батьківщині-матері" ще 2022 року. Тоді було проведено голосування у Дії. Згідно з його результатами, 85% із 800 тисяч співвітчизників, які взяли участь у голосуванні, підтримали заміну радянського герба тризубцем. Грунтуючись на громадській думці і було ухвалено рішення розпочати ремонтні роботи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія продовжує ядерний шантаж України та світу. За даними українського Міноборони, російські війська знову мінують об'єкти на території Запорізької АЕС. А глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія розглядатиме передачу Україні винищувачів F-16 (нові кроки в цьому напрямку зроблено на саміті НАТО у Вільнюсі) як загрозу з боку Заходу в ядерній сфері. Про що говорять російські ядерні ігри (чи розміщення, чи не розміщення ядерної зброї в Республіці Білорусь; створення ризиків катастрофи на ЗАЕС; періодичні загрози застосування ядерки)? До чого це може призвести? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини