Головна Новини Суспільство події Дефіцит в енергосистемі: "Укренерго" звернулося до українців із проханням
commentss НОВИНИ Всі новини

Дефіцит в енергосистемі: "Укренерго" звернулося до українців із проханням

Українських споживачів закликали заощаджувати електроенергію

22 листопада 2023, 14:22 comments1346
Поділіться публікацією:

У енергосистемі України сьогодні зафіксували дефіцит електроенергії. У зв'язку з непростою ситуацією та ризиком на деякий час залишитися без електрики українців закликали дбайливо споживати ресурс протягом доби. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні прес-служби НЕК "Укренерго".

Дефіцит в енергосистемі: "Укренерго" звернулося до українців із проханням

Дефіцит у енергосистемі. Фото з відкритих джерел

Диспетчерський центр "Укренерго" прогнозує, що у вечірній час дефіцит може збільшитися.

Основними причинами дефіциту є збільшення споживання через похолодання, підвищену аварійність блоків електростанцій та недостатність обсягів імпорту електроенергії з ЄС.

"Закликаємо українців дбайливо споживати електроенергію протягом доби. Не включайте одночасно потужні електроустрою, вимикайте світло у порожніх приміщеннях, перенесіть прання на нічний годинник", — заявили в Укренерго.

Крім цього, станом на ранок 22 листопада через бойові дії та з інших причин без світла залишається 427 населених пунктів. Через обстріл є нові пошкодження у мережах обленерго у Донецькій, Запорізькій, Харківській областях.

Аварійно-відновлювальні роботи проводяться залежно від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з наближенням холодів тема російських атак на українську енергосистему і нашої готовності до цього стає більш обговорюваною. Міністр енергетики Герман Галущенко запевняє, що російська армія зараз масово не атакує ракетами та дронами енергетичну інфраструктуру, вичікуючи, коли стане холоднішою. При цьому Галущенко, як раніше президент України Володимир Зеленський, вважає справедливим завдавати ударів у відповідь по російській енергетичній інфраструктурі. Як оцінюєте дані заяви та загалом підготовку України до атак ворога по нашій енергосистемі? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини