Головна Новини Суспільство події Де переховуються Медведчук і Козак
commentss НОВИНИ Всі новини

Де переховуються Медведчук і Козак

Підозру про держзраду Медведчуку відправили до ВР

11 травня 2021, 19:12
Поділіться публікацією:

Українським спецсужбовцям достеменно відомо про місце перебування підозрюваних у державній зраді Віктора Медведчука та Тараса Козака. Про це заявив голова Служби безпеки України Іван Баканов на брифінгу сьогодні, 11 травня.

Де переховуються Медведчук і Козак

Іван Баканов - фото з відкритих джерел

За його словами, Тарас Козак уже тривалий час перебуває в Російській Федерації, але наразі покинув її межі в невідомому напрямку.

Стосовно Віктора Медведчука, то працівники СБУ встановлюють його фактичне місцезнаходження в межах країни. За їхньою інформацією, нардеп не покидав українських кордонів.

"У зв'язку з відсутністю пана Медведчука вдома, відповідна підозра скерована за останнім відомим місцем перебування та на місце його роботи, тобто в Верховну Раду", — додав Баканов.

Нагадаємо, що сьогодні, 11 травня, Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру про державну зраду та замах на розграбування національних ресурсів в українському Криму народним депутатам України Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку. Пізніше на спільному брифінгу з головою СБУ офіційно повідомила про це

Наразі підозру оголошено за трьома епізодами: розграбування державних ресурсів, заподіяння шкоди обороноздатності та інформаційній безпеці України.

Також Служба Безпеки України провела обшук у квартирі Медведчука на вулиці Монтажників у Києві. Щоправда, нардепа вдома не було. Про місце його перебування наразі немає ніякої інформації. Проте правоохоронці вживають усіх можливих заходів для пошуків і вручення йому клопотання про тримання під вартою.

Додамо, що 19 лютого РНБО ввела санкції щодо Медведчука, Козака та їхніх сімей. Тоді нардепів звинувачували у тероризмі та постачанні палива бойовикам на окупованому Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини