Де перебувають евакуйовані з Сектора Гази українці

Усі громадяни нашої країни повернулися на батьківщину

Евакуйовані з Сектора Газа українці прибули до Києва. Про це розповів куратор групи Посольства України в Ізраїлі по евакуації з Сектора Гази Мотаз Альхалабі, повідомляє Інтерфакс.

За його словами, 27 травня в Україну прибули громадяни трьох країн, яких евакуювали з Сектора Гази. Він стверджує, що зусиллями дипломатів на батьківщину повернулися 103 українці. Хоча 26 травня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомляв про 109 осіб.

"Посольство України в Ізраїлі, посол Євген Корнійчук, консули працювали буквально цілодобово, щоб забезпечити евакуацію всіх співвітчизників, які виявили бажання покинути регіон", - додав Альхалабі.

Нагадаємо, що українське міністерство закордонних справ почало розробляти план евакуації наших співвітчизників із Сектора Гази ще кілька тижнів тому. Тоді в МЗС нарахували понад 120 охочих.

Додамо, що загострення палестино-ізраїльського конфлікту триває. Кандидат політичних наук, викладач Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Олександр Мішин зазначає, що терористи із Сектора Гази випустили понад тисячу ракет по ізраїльських містах. Це, за його словами, призводить до зниження ефективності роботи тактичної системи ПРО "Залізний купол" через інтенсивність і масованість ракетних обстрілів.

Також уряд Ізраїлю готовий скасувати економічну допомогу жителям Палестини в разі продовження ракетного обстрілу з території Сектора Гази.

Крім того, міжнародні авіакомпанії тимчасово призупинили польоти своїх літаків до Ізраїлю у зв'язку з активною ескалацією конфлікту в країні.