Головна Новини Суспільство події Де цього літа відпочиватимуть українці: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Де цього літа відпочиватимуть українці: опитування

Жителі України розповіли, де мають намір провести свої відпустки

10 липня 2021, 20:43 comments1093
Поділіться публікацією:

Київський міжнародний інститут соціології провів опитування серед жителів нашої країни та з'ясував, як же українці планують свою відпустку і куди збираються поїхати відпочивати. Всього було опитано 2007 респондентів зі 108 населених пунктів.

Де цього літа відпочиватимуть українці: опитування

Де відпочивають українці - фото: з відкритих джерел

В ході опитування, 48% респондентів відповіли, що планують проводити свої відпустки поза домом. А 23% опитаних заявили, що відпочивати будуть як раз таки будинку, через недостатню кількість коштів на різні поїздки. Найбільший відсоток людей, які не можуть собі дозволити відпочинок поза домом, в Західному регіоні. А ось в Східному регіоні — навпаки, найменший відсоток.

Також українцям було поставлено питання про те, куди конкретно вони планують їхати або ж їздять у відпустку щороку. Найпопулярнішим серед жителів країни виявився відпочинок в Карпатах. З усіх опитаних, 18% вибрали саме цей курорт.

На другому місці опинився відпочинок на дачах або ж заміських будинках. З 2000 осіб 11,3% відзначили, що свою відпустку проводитимуть саме так.

Третю позицію зайняли поїздки за кордон. Всього 9,2% респондентів будуть їхати на відпочинок в різні країни світу. До слова, відпустку за кордоном планують більше жителі сіл, ніж міст.

Також в рейтингу опинився і Крим. Однак він на останній позиції в цьому рейтингу. Цього року до Криму планує відправитися лише 1% з усіх опитаних.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що раніше в Україні був введений новий вид відпустки. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі. Також видання повідомляло про те, що українцям нагадали правила виїзду з дітьми на відпочинок за кордон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини