Головна Новини Суспільство події Дайвери знайшли стародавні скарби на дні моря і дістали їх штопором
commentss НОВИНИ Всі новини

Дайвери знайшли стародавні скарби на дні моря і дістали їх штопором

Виявили один із найбільших скарбів золотих давньоримських монет під час відпочинку біля узбережжя іспанського міста Аліканте

23 вересня 2021, 17:55
Поділіться публікацією:

Фрідайвери-любителі знайшли один із найбільших у Європі скарбів золотих римських монет під час відпустки біля узбережжя Іспанії. Про це повідомляє видання Daily Mail.

Дайвери знайшли стародавні скарби на дні моря і дістали їх штопором

Дайвери знайшли стародавні скарби, фото з відкритих джерел

Фахівці з Університету Аліканте виявили три монети із зображенням римського імператора Валентиниана I, сім монет із зображенням Валентиниана II, 15 монет мали зображення Феодосія I, ще 17 монет Аркадіона і 10 монет — Гонорія.

Тайник, імовірно захований від варварських загарбників близько 1500 років тому, виявили два дайвери, що прибирали сміття з морського дна в Аліканте. Попри те, що 53 неушкоджені золоті монети лежали на морському дні сотні років, вони, як кажуть, знаходяться в "ідеальному стані збереження", що дозволяє дослідникам читати написи та ідентифікувати римських імператорів.

"Це один із найбільших наборів римських золотих монет, знайдених в Іспанії і Європі. Але, повернувшись у човен, він придивився і виявив "древній образ, схожий на грецького або римського посадовця" і подумав, що це втрачений дорогоцінний камінь", — сказав один із дайверів.

Потім повернулися на місце і, використовуючи штопор та швейцарський армійський ніж, витратили дві години, розкопуючи залишки скарбу.

"У районі, де він був виявлений, немає залишків затонулих кораблів, тому це, ймовірно, добровільне приховування від прибуття варварів до узбережжя Іспанії, в цьому випадку аланів. Це відкриття свідчить про контекст страху, про світ, якому кінець, про світ Римської імперії", — додав дайвер.

Раніше "Коментарі" писали, що вчені знайшли помилку, якої придопустилися будівельники піраміди Хеопса.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини