Головна Новини Суспільство події Дата зміщується: у Зеленського натякнули, що Глобальний саміт миру пройде не цього року
commentss НОВИНИ Всі новини

Дата зміщується: у Зеленського натякнули, що Глобальний саміт миру пройде не цього року

На Банковій допустили, що Глобальний саміт миру пройде 2024 року

10 листопада 2023, 07:30 comments1064
Поділіться публікацією:

Протягом 2023 року спікери Офісу президента підводили до того, що Глобальний саміт миру за участю лідерів низки країн має відбутися наприкінці цього року та стати завершальним етапом зустрічей, де обговорювалася українська формула миру. Наразі ж у ОП зазначають, що дата саміту може зміститися і захід може відбутися вже на початку 2024 року. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Reuters розповів заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

Дата зміщується: у Зеленського натякнули, що Глобальний саміт миру пройде не цього року

Ігор Жовква. Фото: Офіс президента

Чиновник зазначив, що Україна виступить організатором четвертої зустрічі радників глав держав по формулі миру наприкінці листопада або на початку грудня.

"А глобальний саміт може відбутися у лютому 2024 року", — спрогнозував Жовква.

При цьому він наголосив, що усунення дати проведення Глобального саміту миру аж ніяк не означає, що з проведенням заходу виникли проблеми. Він обов'язково відбудеться і символізуватиме початок практичної реалізації формули миру. Крім цього, на саміті будуть підбиті підсумки всіх етапів переговорів результатів, які відбулися раніше.

"Нам не потрібен саміт заради саміту. Йдеться про максимально широке залучення лідерів країн Глобального Півдня. Тому ми маємо ретельно продумати час та місце проведення саміту", — констатував Ігор Жовква.

Читайте також на порталі "Коментарі" – на Мальті протягом двох днів, 28 та 29 жовтня, проходив саміт за українською формулою миру. Після суботніх консультацій пройшли і недільні. За словами президента Володимира Зеленського, у заході взяли участь радники глав держав та диппредставники із 66 країн. Вперше участь у такій зустрічі (раніше були в Данії та Саудівській Аравії) взяла Вірменія – поки що союзник РФ з ОДКБ. Які висновки можна зробити зараз? Якою є можливість вийти на деякі переговори до кінця року? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини