Головна Новини Суспільство події Цвітіння Чорного моря показали з космосу - ВІДЕО
commentss НОВИНИ Всі новини

Цвітіння Чорного моря показали з космосу - ВІДЕО

Водоросты заполонили кілька курортів на узбережжі Чорного моря

8 липня 2020, 12:04 comments1538
Поділіться публікацією:








Цвітіння Чорного моря видно з космосу. Масштаби розмноження водоростей біля узбережжя українських морських курортів показали фахівці Національного центру управління та випробування космічних засобів.

Цвітіння Чорного моря показали з космосу - ВІДЕО

Фото: Facebook/Людмила Клименко

Зелені водорості почало викидати біля курортів на узбережжі Чорного моря ще два тижні тому. На сонці вони перетворюються на справжнє болото. У воді водоростей також місцями досить багато. Зокрема, на них скаржаться відвідувачі пляжів в Одесі. І все ж, згідно з даними супутника, найвища концентрація водоростей зараз спостерігається біля Затоки, Лебедівки, Білгород-Дністровського, Південного, Очакова, Станіслава, Блакитного та Голої Пристані. При цьому рівень забруднення, спровокований цвітінням, оцінюють як середній.

Також страждають від нашестя водоростей озера Шагани, Сасик, Алібей, Дністровський лиман, а також три затоки: Тендрівська, Джарилгацька і Дніпровська.

В районі Одеси зараз концентрація зелених водоростей трохи зменшилася.


Ступінь забруднення Чорного моря вивчали протягом декількох днів — з 28 до 1-го липня. Акцент зробили на північно-західну частину Чорного моря. А  індикатором забруднення води біомасою обрали хлорофіл. Чим його більше — тим інтенсивніше цвітуть водорості на поверхні моря.

Раніше "Коментарі" розповіли, де в Україні зараз  найтепліше море.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини